Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Raptobike nieuws

Gepubliceerd op 24 oktober 2010 06:55, bijgewerkt op 24 oktober 2010 15:55 (1914 keer bekeken) 1Reacties

Raptobike geeft veel nieuws, de site is vernieuwd en er is een nieuwe site gekomen speciaal voor onderdelen. Verder introduceert de ligfietsbouwer op Bikemotion een speciale Gps voor fietsers.

De site www.raptobike.nl is vernieuwd en aangevuld met een blog. Hiermee kunnen liefhebbers de ontwikkelingen bij de bouwer goed volgen.
De site www.partobike.nl is nieuw en richt zich op de verkoop van onderdelen en fietsgerelateerde producten.
En dan natuurlijk nog het verhaal over de gps systemen, daarover staat een heel stuk tekst. Voor ligfietsers zeker interessant lijkt het apparaat met gps functionaliteit die zonder aansluitingen als fietscomputer kan dienen.

Raptobike schrijft: "RaptoBike zal op de komende BikeMotion beurs een nieuwe lijn met fiets en outdoor GPS systemen tonen. Hieronder treft u alle informatie over RaptoBike en Holux aan, alsmede de informatie over de verschillende GPS systemen die te zien zullen zijn. Er zijn test apparaten beschikbaar na BikeMotion mocht u er een test aan willen wijden."

Om een en ander aan te kondigen verscheen een persbericht:

Persbericht

RaptoBike en Holux hebben een overeenkomst gesloten voor de distributie van Holux GPSport en outdoor GPS producten in de Nederland. Holux maakt sinds het midden van de jaren 90 GPS apparatuur en begeeft zich sinds enige tijd ook succesvol op het segment van outdoor GPS systemen.

De serie bestaat uit de GPSport 245, de GPSport 260 en de Two Nav Sportiva en varieert in functionaliteit van een uitgebreide fietscomputer met logging mogelijkheden tot een complete touchscreen navigator. De range zal binnenkort uitgebreid worden met de GPSport 260 pro, met als extra functionaliteiten hartslag en cadans (ANT).

GPSsport 245: Een uitgebreide fietscomputer, zonder het 'gedoe' met magneten, draadjes en het instellen van de juiste wielmaat op de fietscomputer. Eenvoudig de 245 op het stuur klikken met de meegeleverde fietssteun en fietsen maar. Uiteraard kun je de GPSport ook bij het wandelen, hiken of andere buitensport activiteiten gebruiken. Bij thuiskomst kun je de afgelegde route eenvoudig terugzien en delen via de meegeleverde versie van eZtour.

Eigenschappen 245:
- Maat : 82 x 53 x 23 mm
- 72 gram (incl. batterij)
- 200.000 waypoints
- Tot 28 batterijduur
- IPX6 waterdicht
- Advies verkoopprijs : 99 euro

Holux gps fietscomputer gpsport 260 pro met hartslagmeter

Gpsport 260 pro met hartslagmeter

GPSport 260/260 Pro: De 260 is de 'grote' broer van de 245. Alle functies van de 245, maar nu uitgebreid met een elektronisch kompas, een barometer en de mogelijkheid om thuis routes te plannen en deze te laden op de GPSport 260. De 260 Pro voegt hier nog ondersteuning voor hartslagmeters, cadanssensoren en snelheidssensors aan toe via het ANT+ protocol. De ideale trainingspartner en dat alles in een GPS die slechts 84 gram weegt!

Eigenschappen 260/260 Pro:
- Maat : 85,3 x 50,5 x 21,2 mm
- 84 gram (incl. batterij)
- 4 Mb intern geheugen
- USB 2.0
- Tot 20 uur batterijduur
- 3d kompas, barometer, ANT+ (alleen Pro)
- IPX7 waterdicht
- Advies verkoopprijs : 149 euro (260) / 229 euro (260 pro + hartslagmeter + cadans)

Holux sportiva gps fietscomputer

Holux sportiva gps fietscomputer

Sportiva: Nooit meer zoeken naar de weg. De Sportiva biedt een groot 3 inch touchscreen en ondersteuning voor veel verschillende kaarten. Wordt geleverd met een gedeelte van Nederland als topografische kaart. Via de meegeleverde software kunnen eenvoudig andere kaarten worden geladen, routes gepland en afgelegde routes worden teruggezien. De Sportiva heeft standaard 2GB aan geheugen en heeft een microSD slot, zodat het geheugen voor kaarten en routes uitgebreid kan worden.

Eigenschappen Sportiva:
- Maat : 58 x 105 x 23 mm
- 124 gram (incl. batterij)
- 2GB intern geheugen
- Interfaces: mircoSD, USB 2.0
- Tot 12 uur batterijduur
- Batterij is vervangbaar
- 3D kompas en barometer
- IPX6 waterdicht
- Advies verkoopprijs : 379 euro
Over Holux gps systemen:

Alle Holux GPS systemen kenmerken zich door een licht ontwerp, veel functies en prettige software op de PC. In het ontwerp is ook sterk rekening gehouden met batterijverbruik. De GPSport 245 gaat tot wel 28 uur mee. Alle varianten worden compleet geleverd. In de doos zit uiteraard de begeleidende software, een oplader en USB kabel en een steun om de GPS op de fiets te monteren.

Meer informatie over de producten op www.holux.com. Op BikeMotion zal RaptoBike de Holux fiets GPS systemen tonen op haar stand. De GPSport 245 heeft een advies verkoop prijs van slechts 99 euro. Kom langs op de stand om de apparaten in het echt te zien en informeer naar de speciale introductie actie!

Over Variotek:
Variotek is de distributeur van Holux producten in Europa. Holux levert sinds 1994 een uitgebreide reeks aan GPS en RF producten. Op dit moment bestaat het portfolio uit een reeks van GPS log devices tot en met hand held navigators (www.holux.com). Holux heeft eigen R&D en Quality afdelingen en levert zowel onder eigen naam als onder OEM aan diverse grote merken zoals Acer, Asus en HP.

Over RaptoBike:
RaptoBike ontwerpt, bouwt en verkoopt voorwiel aangedreven ligfietsen. Naast deze activiteiten worden er ook diverse fiets gerelateerde producten geïmporteerd en gedistribueerd onder de naam Part-o-Bike (www.partobike.nl). RaptoBike is trots om te melden dat per direct het complete sport portfolio van de bekende fabrikant Holux geleverd kan worden. De producten zullen zowel direct via RaptoBike, als ook aan de winkeliers en groothandel geleverd worden via Part-o-Bike.

Redactie

Reacties (1)

avatar

Hallo,beste mensen,ik heb een GPSport 245,maar ik heb geen cd rom voor hem op te starten.Is het mogelijk voor deze te bestellen,zodat ik mijn fiets gps kan gebruiken.Wij fietsen nogal veel,en doen lange tochten daarom zou ik hem graag kunnen gebruiken.Ik heb hem aangekocht en door omstandigheden heb ik hem nooit gebruikt,nu mijn man in pensioen is zou dat wel nuttig zijn.
Vriendelijke groeten Coppens Betty.

wachita, 23 aug 2017 16:28