Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Mooi: LEL 2010

Gepubliceerd op 18 oktober 2010 13:28, bijgewerkt op 25 oktober 2010 18:56 (2479 keer bekeken) 2Reacties

Op een tochtige parkeerplaats aan het begin van de dijk Lelystad - Enkhuizen starte zondag de laatste wedstrijd van de zomercompetitie. Rondom geparkeerde auto's en busjes had zich een rennerskwartier gevormd. De zon scheen en de opkomst was goed met 37 deelnemers.

Veel deelnemers rijden in hun velomobiel. En deze keer waren er zelfs, naast Mango's, Strada's en een Limit, twee Beys Evo R-en aanwezig. Daniël finishte op twee wielen. Ook 'twee' was wat er in de uitslag voor zijn naam stond. Ymte was sneller en kreeg voor volgend jaar het verzoek gemiddeld zestig, en geen 59 zo als nu, te rijden.

Snelste dame was 'De Muis'. Zoals bij velen was ook haar roze Quest met tape nog vriendelijker gemaakt voor de wind. Pieter reed weer sterk haalde een 13e plaats op zijn M5 CHR. Hij was de snelste in de categorie ongestroomlijnd. Emmy was dat bij de dames.

Ook de minder snelle deelnemers verdienen het genoemd te worden. Op een open fiets dik anderhalf uur alleen over een dijk rijden is niet makkelijk. Maar ook zij vonden het mooi. De enkeling die toevallig op de dijk was keek verbaasd op van al dat snels dat voorbij raasde.

  • Wim reed hard en tuned met succes zijn Quest.
  • Gerrit kon Wendy niet voorblijven, maar was niet laatste.
  • Cees filmde bij het keerpunt en dat leverde mooie beelden op. Er zijn vele manieren om het keerpunt te maken. Doorschieten, verkeerd rijden, steken, tillen of in één keer goed, alles komt voor.
  • Pjotr320 maakte een kort filmpje vanuit zijn Mango
  • Mango54 bewaakte een kruising en fotografeerde voortreffelijk.
  • Pjotr320 en David schreven een Engelstalig verslag.
  • Kees was ook van de partij.
  • Robbedoes reed zijn eerste wedstrijd.
  • Maarten Sneep melde zijn foto's in een reactie onder dit bericht.


De uitslag staat nog niet on-line, maar is wel terug te vinden bij de foto's van Mango54.

Redactie

Reacties (2)

ArnoldStokkelHoorn

In ieder geval ging een colega van mij wat trainen op zijn gewone racefiets om in vorm te blijven voor de Alp de Huzes. Hij vertelde mij vanmorgen dat hij op de dijk voorbij gereden is door'vele sigaren'die hem inhaalden alsog hij stil stonf terwijl hij 'toch echt wel 32 km per uur reed'. Misschien weer iemand door het ligfietsvirus aangestoken ? Hij heeft nog een prettig gesprek gehad met een tandemrijder.

ArnoldStokkelHoorn, 18 okt 2010 20:48

MaartenSneep

Met het toestel van Hankie heb ik ook foto’s gemaakt, en nu ook online gezet.

MaartenSneep, 24 okt 2010 21:19