Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

6 uur record heren gebroken 426,917 kilometer!!

Gepubliceerd op 14 oktober 2010 00:23, bijgewerkt op 14 oktober 2010 09:36 (1244 keer bekeken) 2Reacties

Afgelopen week schreven we het al, maar de details waren toen nog niet bekend. Inmiddels is er wel informatie naar buiten gekomen. Het gemiddelde over de 6 uur is gesteld op 71.1 kilometer per uur door Axel Fehlau. Deze enorme prestatie is afgelopen weekeind neergezet.

Er staat een filmpje op Youtube waarin de Speedhawk stroomlijn wordt bijgelicht door een auto in het donker.

Maar natuurlijk is het artikel op Droplimits het meest uitgebreid (hier een link naar google translate). De site geeft ook een beschouwing van de stand van de techniek en de professionaliteit de rijders in het verslag(hier een link naar google translate) van het "Recordjaar 2010".

Axel Fehlau schreef eerder geschiedenis met zijn 24 uur record in 1996, in dit artikel op ligfiets.net schreven we over verschillende anderen die zich daarop hebben stukgebeten. Uiteindelijk is dat record pas na 10 jaar in 2006 verbeterd.
Het vorige record van Axel dat op de 6 uur stond is met de Speed Hawk 2 vorig jaar verbeterd tijdens het Michigan Human Powered Speed challenge, de site www.elan.cc geeft de onderstaande tekst:

"Het Elan wedstrijd team heeft dit jaar met succes een tweetal nieuwe 'speedbikes' gebouwd.

Met beide fietsen, van het type Speed Hawk 2, zijn op de testbaan van Ford bij Detroit tijdens het "Michigan Human Powered Speed Challenge" evenement 5 wereldrecords gezet. Hans Wessels heeft het bestaande 6 uurs record verbeterd. Met 374.38 km heeft Hans het oude record op naam van Axel Fehlau met 17 km verbroken."
Uiteraard maakte ligfiets.net ook melding van de nederlandse successen tijdens dat evenement.

Wat meer over de successen van Axel Fehlau die dus nu het record terugveroverd heeft staat op www.top-tools.com.

Over het nieuwe record loopt een discussie op het Velomobilforum, met vooral veel gelukwensen.
Wij sluiten ons uiteraard daar graag bij aan.

Redactie

Reacties (2)

rene

Met alle respect voor het werk van de redactie: probeer de kern van je bericht bovenaan te zetten! Als lezer moet je je nu door veel niet direct essentiële info worstelen om te snappen dat Axel Fehlau het record gezet heeft.

Dank en groet, René

rene, 14 okt 2010 07:01

jack

René,
de tekst is aangepast, het bericht is laat op de avond getypt en kennelijk heeft een drankje de redactionele capaciteiten beneveld.

jack, 14 okt 2010 08:31