Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Het gaat beter met Niels van der Wal

Gepubliceerd op 23 september 2010 19:19, bijgewerkt op 23 september 2010 19:21 (1093 keer bekeken) 5Reacties

In maart schreven we een bericht over een ernstig ongeluk van een ligfietser in Zeeland. Het betrof Niels van der Wal, een zeer bekende wedstrijdrijder die daar een zwaar ongeluk heeft gehad. Via mail zijn een aantal ligfietsers en vooral de wedstrijdrijders op de hoogte gehouden. Het gaat nu een stuk beter met hem.

Niels komt deze week thuis en kan dan met -huishoudelijke- hulp weer zelfstandig wonen. Op zich is het herstel zeer snel gegaan, zeker als je bedenkt dat het ongeluk eigenlijk nog maar een half jaar terug is gebeurd. Maar Niels is er nog niet en heeft al een lange weg afgelegd. Hij ziet het zitten en geeft aan:
Gelukkig kan ik weer -lig-fietsen. Zwaai als je me tegenkomt. Ik ben nog lang niet daar waar ik vandaan kom, en hard fietsen duurt nog, maar dank aan iedereen die met me heeft meegeleefd en dank voor alle steun die dit heeft opgeleverd! Reintereren moet ik op vele gebieden; het was een harde klap, maar fysiek niet iets wat blijvende schade geeft of me tegenhoud. Het kost alleen tijd.
Groet,

Niels van der Wal

Niels hoopt snel weer te kunnen ligfietsen en de diverse evenementen te gaan bezoeken die worden georganiseerd. Het zal nog wel even duren voordat hij weer records kan vestigen en het zeer hoge niveau van wedstrijdprestaties weer zal halen. Maar het begin is er en de ontwikkelingen zijn zeker bemoedigend. Hij schrijft: Waarschijnlijk laat ik mijn neus wel zien bij wedstrijden, maar records zitten er niet meer in. Teveel spierweefsel is beschadigd en ik wil er de traningstijd niet meer insteken. Sorry. Het winnen van wedstrijden wordt ook lastig, maar geen idee waar de toekomst ligt. Wie weet.

Ondanks alles is het toch eigenlijk goed afgelopen, relativerend zegt Niels : Ik voeg me niet in een diskussie, maar zonder helm had ik niet meer getypt.

Redactie

Reacties (5)

pjotr320

Heel mooi om te lezen dat het beter gaat met Niels.

pjotr320, 23 sep 2010 19:54

avatar

Inderdaad, zeer goed nieuws! nog veel beterschap Niels!

TeunGeeroms, 23 sep 2010 22:10

MaartenSneep

Ik kan de de schrik van het eerste nieuws nog goed herinneren. Ik ben erg blij te horen dat Niels nu alweer zo ver gekomen is. Er is een tijd geweest waarin ik al heel blij zou zijn geweest met deelname door Niels aan een rustige toertocht. Dat hij het hier al over hard heeft, gaat wel erg snel.

Er is nog een lange weg te gaan. Niels: laat vooral horen wanneer je ons nodig hebt, je weet ons te vinden. Ik ben er van overtuigd dat wij jou ook kunnen vinden.

MaartenSneep, 25 sep 2010 00:07

avatar

Dat zal even wennen zijn voor de ligfietsers, als je wel meerijdt in de wedstrijd, maar daarna niet op het podium staat. De grootste onverwinning is dat je weer mee kan fietsen. Tot ziens in de wedstrijden en de toertochten.

marjoleinvanschoot, 25 sep 2010 22:40

avatar

Fijn om te lezen dat het herstel voorspoedig verloopt.

Wat ik niet snap is de laatste opmerking, die lokt juist discussie uit. Als je geen discussie wil over een onderwerp dan zeg je er ook niets over. Ik ben dus buitengewoon benieuwd naar de onderbouwing.

arvid, 26 sep 2010 21:02