Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Google ontwikkelt fietsrouteplanner

Gepubliceerd op 21 september 2010 11:02, bijgewerkt op 21 september 2010 14:51 (2665 keer bekeken) 2Reacties

Volgens de site fietsen.123 die de informatie uit De Telegraaf heeft gehaald komt Google binnenkort met een routeplanner voor fietsen.

Het artikel van fietsen.123 geeft deze ontwikkeling weer en uiteraard zijn we benieuwd wat ze ervan maken. Er wordt zelfs genoemd dat de planner online via een mobiel te gebruiken zal zijn. De extra mogelijkheden die de combinatie van google maps dan oplevert kan interessante extra mogelijkheden opleveren.

De verwachting is dat het niet zo'n uitgebreide planner op het gebied van de waardering van fietsverbindingen zal zijn als die van fietsersbond. Volgens dit artikel in de laatste Vogelvrije fietser is die planner al behoorlijk populair.

Er is ook een blogbericht van Wim Schermer die een vrij omvangrijke beschouwing heeft geschreven van allerlei routeplanners en de praktijkervaringen.

Redactie

Reacties (2)

bart

Het bewuste artikel in de Telegraaf. Op maps.google.com staat sinds enige tijd inderdaad een icoontje voor fietsroutes.

Sinds ik een Android telefoon met GPS heb, wil ik gebruik maken van Google maps om routes te plannen. Helaas moeten we er nog even op wachten, dus doe ik dat nu op de volgende manier:
-Plan route met de uitgebreide planner van de fietsersbond.
-Sla .gpx bestand op
-Converteer deze online ergens (hier bijvoorbeeld) naar .kml of .kmx
-Maak een nieuwe kaart aan in Google maps
-Importeer de .kml (kan zelfs door naar de url van de het geconverteerde bestand te wijzen)
-Op de maps-applicatie op de telefoon kun je dan een kaart als layer aanbrengen.

Et voila de route, inzoombaar op de phone. Geen turn-by-turn navigatie, maar bij twijfel of je nog goed fietst even op de kaart kijken of je huidige positie de lijn nog volgt. (en zonodig omkeren of kijken hoe je terug op de lijn komt)

bart, 21 sep 2010 20:54

paul.tap

De Sygic routeplanner op mijn Nokia N900 kent ook een fietsmodus. De eerste kleine testjes hiermee waren zeker hoopgevend. Wel is het accu gebruik bij navigeren vrij hoog.

Ik heb de afgelopen vakantie, op de bukfiets nog, geexperimenteerd met de e-Werk lader i.c.m. de telefoon, maar dit wil nog niet werken. Ondertussen heb ik er de "tussen" accu bij, maar de geleende fiets weer terug gebracht, dus die combi nog niet getest. Zodra ik m'n bestelde RaptoBike binnen heb en er een achterwiel met naafdynamo bij heb zal ik wat resultaten posten.

paul.tap, 22 sep 2010 11:02