Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

'Rütenbrock' weer groot succes

Gepubliceerd op 16 augustus 2010 11:08, bijgewerkt op 18 augustus 2010 15:40 (1166 keer bekeken) 0Reacties

Het uitdagende parcours door de straten van Rütenbrock was zaterdag 'the place to be'. Een opkomst van 56 deelnemers met allerlei soorten ligfietsen, veel publiek en sportieve acties op de baan. Wederom hield de brandweer van Rütenbrock de straten goed afgesloten.

De middag begon met een individuele snelle ronde. Hier was Matthias König de snelste met een gemiddelde van 45,4km/h.
Na een 'parade lap' begonnen alle 56 deelnemers aan het criterium van 60 minuten. Tijdens de eerste ronden is het dan wat druk op de baan, maar al gauw wordt het deelnemersveld verdeeld over het parcours.
Dat de eerste bocht spannnend blijft bewees Stefan in zijn Quest. Hij sneed de bocht iets te ruim aan, kwam met 2 wielen in de berm en vocht zich al kwispelend een weg door de bocht.
Het 'wohngebiet' dat daarop volgt heeft uitstekend wegdek met mooie bochten. Daarna een lang recht stuk met aan het einde een 90 graden bocht met bloembak. Er is genoeg ruimte, dus het blijft leuk. Het asfalt op start/finish is niet slecht, maar golvend.
Voor het eerst werd de wedstrijd gewonnen met een velomobiel. Lang leek plek twee ingenomen te worden door de Beys Evo R, maar het raken van een stoeprand beschadigde een wiel dusdanig dat deze uitviel. En zo kwam het dat er een tweede Nederlander op het podium stond. De volledige uitslag vind je op mylaps.

Na de races werd er uitgebreid nabeschouwt. Eerst rondom de finish en later tijdens de barbecue bij de familie Bentlage.


De volgende wedstrijd op de kalender van deze website is de 24-uurs wedstrijd in Frankrijk op 21 en 22 augustus. Op 12 september wordt er weer een wedstrijd in Nederland gereden. Net als vorig jaar kunnen we dan terecht op het 4,3 kilometer lange stratencircuit aan het randje van Zwolle.

Redactie

Reacties (0)