Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Tijdrit Nijeveen op vochtig parcours

Gepubliceerd op 02 augustus 2010 11:38, bijgewerkt op 08 augustus 2010 22:10 (881 keer bekeken) 0Reacties

Het is mooi om zekerheden te hebben. Ymte wint overtuigend en Oscar rijdt trouw mee met rode lantaarn. Twee rijders hadden wel wat meer zekerheid willen hebben in Nijeveen. Maarten Sneep reed lek en een andere rijder reed verkeerd. Dubbel sneu als je bedenkt dat deze snelle rijder zaterdag in totaal zeven uur reisde, maar thuis kwam met nul resultaat.

Maar, het was natuurlijk niet alleen zulks narigheid. De wedstrijd was, zoals altijd, goed georganiseerd. De uitslag was dan wel niet helemaal op orde en een aantal namen waren verkeerd gespeld, maar het parcours was goed. Door de regen was het wel wat glibberig in de bochten, maar de kruisingen werden voor de rijders goed vrijgehouden. Het gaf dus niet als je wat ruimer de bocht uitkwam dan vantevoren bedacht.

De gestage motregen die viel voor dat wij, de ligfietsers, starten, zorgde er samen met de flinke wind voor dat er dit jaar geen records werden gereden. Persoonlijke vast wel, maar geen parcours of categorie record. Qua opkomst misschien wel. Dertig deelnemers en een aantal meegebrachte supporters zorgden voor een prettig sfeertje. Fris of niet, na afloop sprongen meerdere rijders in de recreatieplas. Mango54 maakte ook daar foto's van.

Voor volgend jaar wordt er, neem ik aan, geregeld dat ook de liggers een transponder krijgen. Want, in tegenstelling tot wat de organisatie dacht, kan er uiteraard een transponder onder een velomobiel hangen...


De volgende wedstrijd is het EK op 7 en 8 augustus in Paderborn.

Redactie

Reacties (0)