Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Heet: NK ligfietsen in Tilburg

Gepubliceerd op 07 juli 2010 12:01, bijgewerkt op 17 september 2011 08:43 (1114 keer bekeken) 0Reacties

Zondag vond in Tilburg op de 2,1 kilometer lange Jan Pijnenburg baan het NK ligfietsen plaats. Met twintig deelnemers was er een mooie opkomst. Dat deze wedstrijd in het zuiden verreden werd, was te horen aan het prachtige Vlaams dat her en der te horen was onder de deelnemers en de meegereisde familie.

Criterium rechtsom

De baan en omgeving spelen een rol, maar belangrijkste factor was toch echt de hitte. De kopgroep van drie tijdens het uurscriterium vondt het aanvankelijk wel goed na drie kwartier strijden. Tenminste, dat dacht David Wielemaker. Ineens had hij honderd meter achterstand op de andere twee en finishte hij als derde, twintig seconden achter nummer twee, Sebastiaan Bowier. Pieter Hollebrandse won eindelijk een eindsprint en finishte als eerste.

Achter deze kopgroep zaten nog een aantal andere groepjes. Bijna de helft van de rijders streed mee op een M5. Hoewel er in dit circuit een lastig knikje zit, wist Ilja van Dam zich in een Sinner Mango Sport op te werken naar een achtste plaats. Snelste vrouw was Marjon van der Kraats in een Quest.

Jos Hendriks reed lek en had problemen met het te korte ventiel van zijn reserve band. Na enige tijd vervolgde hij zijn wedstrijd op de Nazca Fuego van Peter Haan. Die laatste had waarschijnlijk een lichte zonnesteek opgelopen en kwam de rest van de dag niet meer in actie. Daarom ontving hij de pechprijs. Sowieso was er voor elke deelnemer een prijs, een zakje meel van een lokale molen.

De 'wind mee prijs' ging naar Sebastiaan Bowier voor het neerzetten van de snelste ronde in het eerste criterium. Dat deed hij in een tijd van 2:35:8 met een gemiddelde van 48,5km/u

Snelle ronde

Nu iedereen gewend was aan de baan kreeg eenieder de kans om één snelle ronde te rijden. Dit onderdeel werd gewonnen door David Wielemaker. Hij perste er een gemiddelde van 47,8km/u uit.

De ervaring van Harry Lieben hielp hem voorbij Ilja van Dam, die bij het criterium nog een stuk sneller was in de catergorie meer dan twee wielen. Harry's 43,0 was goed voor een elfde plek.

Criterium linksom

De rijders moe, de wedstrijd half zo lang. David Wielemaker won dit onderdeel met één seconde voorsprong.

Dat was zijn tweede overwinning van deze dag en daarmee werd hij dus ook Nederlands kampioen. Van de vrouwen was Marjon van der Kraats het snelst vandaag, Wendy Schipper werd tweede.


Zodra er meer materiaal online staat, vind je hier de links. De volgende wedstrijd is de tijdrit van 22 kilometer bij Nijeveen op 31 juli.

Persbericht vanuit de organisatie

Persbericht

Vanmiddag, 4 juli 2010 is op de Jan Pijnenburg baan in Tilburg David
Wielemaker (Delft) Nederlands kampioen ligfietsen geworden. Pieter
Hollebrandse (Ypenburg) werd tweede en Sebastiaan Bowier (Den Haag)
behaalde de derde plaats. Bij de dames werd Marjon van der Kraats
(Groningen) kampioen. Deze vier ontvingen een door het fietsforum
gesponsorde bokaal in de vorm van een kruikenzeiker. Wethouder Roel
Lauwerier heeft tijdens dit kampioenschap de Wind-mee-prijs uitgereikt
aan Ton Visschers voor de beste melding als fietsnetwerker.

De volledige uitslag is te vinden op http://wedstrijden.ligfiets.net/tijdwaar/event.php?id=97

Redactie

Reacties (0)