Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Azub introduceert R.A.W. Wielsets

Gepubliceerd op 21 juni 2010 20:39, bijgewerkt op 21 juni 2010 20:50 (916 keer bekeken) 5Reacties

Fabrikant Azub heeft in samenwerking met een producent van wielen een serie producten ontwikkeld speciaal voor het gebruik op de ligfiets.

De wielen staan nu op de site met gewichten en prijzen. De fabrikant stelt in het mailtje dat over de introductie gaat: "RAW are available in sizes 20 and 26 and can be combined, giving the chance to upgrade their recumbent bikes even to riders owning e.g. Raptobikes or other FWD (Front Wheel Drive) bikes."
Met andere woorden, de wielen worden dus ook als accessoire/upgrade verkocht aan liefhebbers en zijn door dealers dus gewoon te bestellen.
Het geeft een bijzonder detail aan de fiets, de spaken zijn plat uitgevoerd en eentje ervan is rood, de andere zijn zwart.
De fabrikant geeft aan dat de wielen voor een groot deel uit aluminium zijn gemaakt, wat de afkorting R.A.W. Recumbent Aluminum Wheels ook al aangeeft natuurlijk.

Tip, via recumbent-gallery.eu lazen we over het verschijnen van een andere mooie site gevuld met reisverslagen die worden gemaakt met Azub fietsen.

Redactie

Reacties (5)

walter

Wat voor naven zitten er in?

walter, 21 jun 2010 22:08

avatar

En die rode spaak is voor een speciale optische fietscomputer?

ArnoldKester, 22 jun 2010 22:24

walter

Ik vind rode spaak wel een leuke gimmick. En als ze zo snugger zijn geweest om hem direct naast het ventielgat te monteren, is het zelfs verdomd handig.

walter, 23 jun 2010 20:32

jack

@Walter,
Azub antwoordde: "the hubs are made by Remerx to accomodate the ALU straight spokes. Bearings inside are cartridge version."

jack, 30 jun 2010 11:18

walter

@Jack Fijn dat je het ze gevraagd hebt. Jammer dat Azub dan een wat onduidelijk antwoord geeft, 'cartridge bearings' kan alles zijn van lichtlopende wedstrijdlagers die 1000 km meegaan, tot lomp overgedimensioneerde tractoronderdelen. Maargoed, als Azub onduidelijk wil zijn moeten ze dat zelf weten.

walter, 30 jun 2010 11:57