Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Meesterbouwer Mike Burrows presenteert nieuw type

Gepubliceerd op 14 juni 2010 19:38, bijgewerkt op 14 juni 2010 20:03 (2139 keer bekeken) 4Reacties

Meesterbouwer en ontwerper Mike Burrows is druk bezig met een nieuw type fiets. We hebben de eerste foto's gekregen die in ieder geval een blik geven van constructie en details. Het type is zo nieuw dat er nog geen naam voor bekend is.

We hebben hiernaast een serie foto's, het type lijkt een lage racer waarbij de sturing via het frame op het voorwiel gebeurt. Het voorwiel is geremd met een trommelrem. Beide wielen zijn eenarmig opgehangen.

nieuwe mike burrows fiets met inwendig stuursysteem, hier een detail van de sturing

sturing voorwiel, zicht in het frame

mike burrows nieuw type frame zicht van vooraf

Het frame, de trapas zit boven

detail wielophanging voorwiel mike burrows lage racer

detail wielophanging voorwiel mike burrows lage racer

mike burrows aan het werk aan de nieuwe fiets

Mike aan het werk aan de nieuwe fiets

mike burrows, nieuwe fiets zicht vanaf de andere kant

overzichtsfoto sturing en trapashuis van vooraf gezien

Redactie

Reacties (4)

twilwel

Ik zie maar 1 voordeel: de ketting heeft meer ruimte omdat er aan die kant geen vork is. Eenzijdige ophanging is leuk en trommelremmen zijn betrouwbaar, maar om daarvoor zo'n ingewikkelde constructie te maken?

Kennelijk komt er een 26" of 28" voorwiel in. Zoals bekend probeerde Mike Burrows al eerder zonder succes een ligfiets te maken met groot voorwiel zonder het probleem van overlappende hak/trapper en wiel. Ik zie niet hoe deze constructie dat probleem wel verhelpt. Wie heeft er een idee?

twilwel, 15 jun 2010 13:26

robinpols

Ik gok dat de plaats van het stuur de rede is voor de getoonde bijzondere constructie. Bij een lowracer is het stuurontwerp eigenlijk nooit goed uitgewerkt. De meest gebruikte helmstok heeft snel ruzie met de benen en is onnatuurlijk in gebruik. Door de getoonde constructie is een compact stuur te plaatsen dat minder tussen de benen zit, zonder dat je verder last hebt van stuurstangen of iets dergelijks.

@Hans, Zoals bekend heeft dhr Burrows een behoorlijke staat van dienst en ik vind dat zolang hij niemand in gevaar brengt, wij eerst zelf een dergelijke staat van dienst moeten hebben voordat we commentaar gaan leveren. Het werk van de man een beetje kennende, zal er vast een aardig idee achter het getoonde ontwerp zitten. En zo niet dan lijkt het mij in het kader van de ontwikkeling van de ligfiets goed, om open te staan voor het experiment. Verder kan ik aan bovenstaande info niet aflezen dat er een 26" of 28" wiel in komt nog dat deze fiets een overlap probleem zou hebben. Als jij zelf een overlap-probleem hebt dat je graag opgelost wilt zien. Dan moet je dat misschien in je eigen fiets stoppen en oplossen en niet in die van dhr. Burrows.

robinpols, 16 jun 2010 23:25

robinpols

Daar ik helaas niet de mogelijkheid heb mijn onderstaande reactie aan te passen dan wel in te trekken plaats ik hierbij een rectificatie. Op onverklaarbare wijze heb ik @Hans geschreven. Dit moet zijn @H@rry,.

robinpols, 17 jun 2010 00:18

twilwel

Ik heb persoonlijk geen overlap probleem hoor Robin, maar ik ben wel nieuwsgierig waarom Mike deze constructie heeft gemaakt, juist omdat ik weet dat hij er vast een goede reden voor heeft en die zou ik graag willen weten. Verder is jouw gok natuurlijk net zo goed als de mijne.

twilwel, 17 jun 2010 23:49