Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Optima verrast op Cycle Vision

Gepubliceerd op 07 juni 2010 18:59, bijgewerkt op 07 juni 2010 19:43 (1181 keer bekeken) 0Reacties

Optima kwam deze beurs met een hele serie nieuwtjes. Het gesprek, met oud-werknemer Dries “baron” Baron en Mark Scherpenzeel werd een interessante ontmoeting.

De voorgaande namen zijn niet onbekend. Dries Baron is een legende vanwege het ontwerp van het type Baron waaruit weer een heel aantal andere ontwerpen zijn ontstaan. Zijn naam is bij de kenners in het buitenland zeker bekend.

Mark Scherpenzeel heeft voor Optima in Frankrijk een uitgebreid net van dealers opgebouwd en is nu aangesteld om de marketing vanuit Nederland verder wereldwijd uit te gaan bouwen. Zo maakt het bedrijf bekend dat ze nauwer met dealers binnen Europa wil gaan samenwerken. De bedoeling is dat wederverkopers een aantal modellen hebben staan. De fabriek in Beverwijk opent een proefcentrum voor geïnteresseerde kopers met al hun fietsen. Na het proefrijden kunnen mensen eventueel bij een dealer in de buurt hun fiets laten afleveren en het onderhoud laten doen.
Meer informatie: http://www.optima-cycles.nl
Naast korte proefritten in of nabij het proefcentrum is het ook mogelijk om fietsen voor langere tijd proef te rijden. Je kunt dan de fiets een dag huren en je krijgt van Optima een routebeschrijving, bij terugkomst staat er voor iedere proefrijder een kopje koffie klaar. Mocht de klant de fiets willen aanschaffen dan wordt de huurprijs natuurlijk verrekend.

Greenspeed is al jarenlang toonaangevend in de driewieler wereld.
Optima is nu importeur geworden van het merk. Ze importeren frame-kits van een aantal modellen, assembleren de fietsen en zorgen zelfs voor de lak en dus de kleur. Het resultaat is natuurlijk dat men zelf snel en eventueel op maat kan produceren. Voor de modellen van Greenspeed is het leuk om eens op de site te kijken van het bedrijf, ook Greenspeed behoort tot het test programma van Optima.
Leuk overigens aan Greenspeed is dat de driewielers zo bijzonder uitgebalanceerd zijn opgebouwd. De trike heeft eigenlijk geen echte vering nodig omdat er ook iets “flex” zit in het frame.
De dunne buizen filteren de klappen op die een fiets onderweg krijgt. Verder zijn de meeste modellen vouwbaar! Kortom, het is je aandacht even waard.
Tijdens Spezi werd door Optima ook een vouwbare fiets van het meest verkochte en zeer populaire type Baron gepresenteerd. De prijs en levertijden van die vouwbare fiets zijn nog niet bekend. Van andere ontwikkelingen wordt nog niet gesproken, maar er zijn wel drie techneuten / ontwerpers in dienst die vast bezig zijn met wat nieuwe verrassingen. Uiteraard houdt ligfiets.net je op de hoogte!

http://www.optima-cycles.nl
www.greenspeed-trikes.eu

Redactie

Reacties (0)