Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietser.be ontwikkelingen

Gepubliceerd op 07 juni 2010 15:37, bijgewerkt op 07 juni 2010 21:11 (908 keer bekeken) 2Reacties

Fietser.be presenteerde op Cycle Vision een mooie toevoeging op de bestaande mogelijkheden voor de keuze van de remmen op de WAW. Niet alleen een schijfrem, maar hun prototype liet ook meteen een eenzijdig opgehangen hightech Son naaf zien. Verder hadden ze een WAW XL bij zich.

Eerst maar even de WAW xl, vanwege de vraag naar een ruimer interieur bij de WAW is er nu een nieuw type gemaakt. De WAW XL maakt het mogelijk om mensen met "grotere maten" toch goed in de fiets te laten passen.
Fietser.be ziet vooral in Amerika veel behoefte aan een ruime velomobiel. De prachtige velomobielen die ze maken zijn in dat land ook erg in trek. Ze hebben sinds kort ook een dealer/importeur voor Amerika.

Verder hebbeen ze een passtuk ontwikkeld waardoor het mogelijk is om op de standaard voorpoten die worden gebruikt een schijfrem te gebruiken. De fiets wordt echt modulair, want er worden veerpoten gebruikt die door velomobiel.nl worden gemaakt, Fietser.be heeft nu een onderdeel dat het mogelijk maakt om die veerpoten uit te rusten met een schijfrem. Het merk schijfrem maakt niet uit. Voor montage schijfremmen is op fietsen een aantal standaard nokken nodig en dit onderdeel voorziet daarin.

Het prototype liet ook meteen een prachtige Son naaf zien die eenzijdig is opgehangen. Fietser.be ziet daarin mogelijkheden om electronica in de fiets te voeden met laadstroom uit de dynamo. Ook Son is een gerespecteerd merk dat de standaard voor stroomvoorziening hoog heeft gezet. Dat al deze ontwikkelingen in 1 gevat zijn is op zijn minst een knappe prestatie te noemen!

Redactie

Reacties (2)

avatar

Vorige week vrijdag mijn nieuwe fiets opgehaald,een HP-Scorpion FS,deze is voorzien van z'n Son naaf met schijfrem en èènzijdig opgehangen.Deze uitvoering
stond begin dit jaar al in de catalogus van HP velotechnik.Ook bij Son op de website staat deze uitvoering,tevens geschikt voor nog enkele andere merken trikes.
Hans.

Dingel, 07 jun 2010 21:40

jack

Hans,
dat klopt, er is een eenzijdig opgehangen wiel met son naaf mogelijk. Hp velotechnik heeft dat speciaal gemaakt en is toepasbaar op zijn trikes en is daarmee een zeer specialistisch onderdeel.
Het bijzondere aan de presentatie in het persbericht hierboven is dat Fietser.be een elegante oplossing biedt die modulair is opgebouwd. De oplettende lezer weet dat de veerpoten van Velomobiel.nl worden gebruikt op vele typen velomobiel (een niet uitputtende opsomming: Mango, Quest, Strada, Go-one) en daarmee worden ook die velomobielen eigenlijk geschikt om met hetzelfde onderdeel en schijfremmen te worden uitgerust.
Groeten,
Jack

jack, 11 jun 2010 19:05