Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Lezingen, signeren enzovoort

Gepubliceerd op 27 mei 2010 12:33 (624 keer bekeken) 0Reacties

Er is een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld voor Cycle Vision. Er komt er waarschijnlijk op zaterdag nog eentje bij. Als dat doorgaat en de tijd melden we dat hier zeker. Dat betreft namelijk een verhaal/blog die al vaak op ligfiets.net is genoemd.

Boeken signeren

Zondag van 14.00 tot 15.00 zal wereldreiziger Leo Jansen boeken verkopen en signeren in de NVHPV stand. Zijn boek “Hoera een lekke band” verscheen eerder dit jaar.
Dit boek gaat over zijn bijzondere reis die startte in Nederland met als einddoel de Olympische Spelen in Peking. De reis is echter afgebroken en de reiziger geeft in zijn boek hier zijn verhaal over.

Lezingprogramma (onder voorbehoud)

Zaterdagmiddag

14:00 Paulus de Boer komt vertellen over zichtbaarheid van fietser en velomobielen in het bijzonder. Voorbij komen onder andere basiskleur,contrast en patronen, verlichting, geluidssignalen maar ook gedrag om de veiligheid te verhogen.

Zaterdagavond (tijden nog niet bekend)

Walter Hoogerbeets komt vertellen over zijn tocht naar de noordkaap. Deze aankondiging zegt eigenlijk alles.

De Noordkaap. Het punt waar Europa in de Arctische Oceaan verdwijnt. Een 300 meter hoog klif, en dan houdt het op: noordelijker kun je niet komen op de fiets. Voor vele fietsers is de Noordkaap een droombestemming, het eindpunt van een wekenlange, zware maar onvergetelijke fietsreis.
Walter Hoogerbeets deed het op de ligfiets. De moderne, lichtgewicht ligfietsen maken het mogelijk om ook in bergachtig terrein veel grotere dagafstanden af te leggen dan op een normale fiets. Walter greep deze mogelijkheid met beide handen aan en koos voor een ongebruikelijk lange en zware route: Vanaf Delft langs de kust van Noordzee en Waddenzee, en vervolgens meer dan drieduizend kilometer langs de Noorse fjorden.
Walter zal een lezing houden over zijn tocht, de voorbereidingen, het materiaal en vooral de prachtige landschappen die hij gezien en beleefd heeft.

Omdat er laatst op de ligfietslijst weer een redelijke discussie was over GPS en routeplanners voor de fiets komt Maarten Sneep nog eens de ins en outs hierover vertellen. De voors en tegens van modellen en planners zal zeker voor de nodige discussie zorgen.

Zondag 12:00

Edvard Sloots Is door Afrika gefietst, en over zo'n enorme tocht valt natuurlijk heel wat te vertellen. Om een indruk te krijgen, kan je natuurlijk alvast zijn blog bekijken.

Vandaar kan je simpelweg doorklikken naar de vele prachtige landschappen!

13.30 Frans van Schoot, bekend van zijn activiteiten voor de Fietsersbond, komt vertellen over de ECF, de European Cycling Federation. Wat de doelen zijn, en wat we er van kunnen verwachten. Het belang om in Brussel een stem voor de fietser te hebben.

Verder komt Koos van der Knaap, de nieuwe man van Maya ligfietsen, vertellen over de diverse types ligfietsen, en hun specifieke voor- en nadelen. Het verhaal zal speciaal gericht zijn op de nieuwe belangstellende of aankomende ligfietser. Hoewel dit bij de ervaren liggers soms een lekker stevige discussie op kan leveren, is dit niet de insteek van de presentatie. Precieze tijdstip(pen?) volgen nog.

Redactie

Reacties (0)