Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Eventjes fietsen (reisverslag Oostzee)

Gepubliceerd op 02 mei 2010 14:26, bijgewerkt op 04 mei 2010 09:21 (878 keer bekeken) 2Reacties

Ruud Steeman heeft een mooi, uitgebreid verslag van een lange reis om de Oostze gemaakt.

Wat oorspronkelijk als rondje Noordzee was bedoeld werd een rondje Oostzee. Ongelovelijk maar waar: de economische crisis was de veroorzaker: de boot tussen Noorwegen en Schotland was niet meer economisch en is uit de vaart genomen...

Interessant is het stukje waar hij zijn bagage beschrijft: minimalisatie van gewicht enerzijds en alles in-de-Quest-hoekjes-opbergen anderzijds. Ondanks een tandenborstel van 10 gram blijkt de achterveer het gewicht net niet aan te kunnen en wordt er snel nog een stijvere ingezet.

Zelfs het Poolse leger kon hen niet van hun einddoel afhouden, maar hen wel een klein omweggetje bezorgen. En als een tractor over de vluchtstrook van de snelweg in Estland mag rijden mag een quest dat ook. In Zweden worden ze door de plaatselijke pers onderschept en tot paginavullend artikel verwerkt.

Lees het hele artikel voor een leuk verslag van de 5150 km!

Redactie

Reacties (2)

marcel82

ik heb het net even op m'n gemakkie gelezen allemaal Ruud,maar vind het echt knap van jullie hoor! mooie rit! petje af hoor voor jullie!

groetjes Marcel,

marcel82, 02 mei 2010 19:21

MaartenSneep

De oplettende lezers hebben in Ligfiets& uiteraard al een ingekorte versie van dit verhaal kunnen lezen. Dit maakt de rit uiteraard niet minder mooi.

MaartenSneep, 03 mei 2010 11:21