Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Meufl zelfbouw tweepersoons velomobiel

Gepubliceerd op 27 april 2010 20:22, bijgewerkt op 28 april 2010 09:31 (5190 keer bekeken) 4Reacties

Meufl liet op Spezi een zelfbouw velomobiel zien. Er is een uitgebreide handleiding gemaakt.

Velen hebben natuurlijk al eens de DuoQuest gezien. Een van de zeer weinige meerpersoons velomobielen. De bekende ontwikkelaar Meufl heeft daar nu een andere meerpersoons velomobiel naastgezet.

Meufl is een bekende ontwikkelaar. In het boek dat HPV Deutschland recent uitbracht ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan, wordt deze zelfbouwer genoemd rondom 1994.
Meufl staat voor Mittel-Europäischen-Fahrrad-Labor.

meufl handleiding zelfbouw tweepersoons velomobiel

De handleiding is bij inschrijving te koop bij de stand van HPV Deutschland

Een blik in de meufl tweepersoons velomobiel eigenbouw

Een blik naar binnen, een autostuurtje doet dienst

Meufl tweepersoons velomobiel zelfbouw

De Meufl tweepersoons zelfbouw velomobiel van opzij gezien

Het is overigens een zelfbouwvelomobiel waarbij de maker de bouwplannen maakt en toestuurt. Op de HPV Deutschland stand konden mensen daar boeken voor bestellen. We zullen nog even contact opnemen met de duitse vereniging om te vragen of er ook een bestelmogelijkheid voor buitenlandse belangstellenden is af te spreken. De maker van de handleiding heeft geen internet of mail, dus het wordt improviseren.

Redactie

Reacties (4)

Nyh

Wat me opvalt is dat het stuur rechts zit endat voor een niet engels ontwerp. Heeft iemand enig idee warom dat gedaan is? De logische keuze lijkt me om het stuur links te zetten.

Nyh, 28 apr 2010 10:20

avatar

Het stuur rechts lijkt me logisch, want dan kan je de berm beter zien en ook als je iemand passeert lijkt me dat beter, omdat hij toch niet zo breed is, is het tegemoed komend verkeer niet zo interesant.
Anne

annehe, 28 apr 2010 14:39

avatar

"De maker van de handleiding heeft geen internet of mail, dus het wordt improviseren." Euh, ooit nog gehoord over een brief die je op de post kunr doen, jongens...? Ja hoor, het bestaat nog altijd! ;-)

eeuwigereiziger, 14 sep 2010 22:36

quesjer

Hallo Stefaan, anderen

Ik heb dat geprobeerd, maar het was al een hele toer om dat adres te pakken te krijgen, en vervolgens duurde het -zeer vriendelijke en handgeschreven- antwoord erg lang, en gaf geen antwoord op de meeste vragen..... Ik heb het niet meer aangedurfd om nog een poging te wagen. Dus er zal ook wel geen artikel in Ligfiets& komen, want daarvoor was mijn poging bedoeld....
Groet van Quesjer

quesjer, 20 sep 2010 21:45