Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Troytec City Speed TTF 2

Gepubliceerd op 26 april 2010 10:21, bijgewerkt op 26 april 2010 20:02 (4258 keer bekeken) 0Reacties

Troytec presenteerde op Spezi alweer een nieuw model. De nieuwe fiets is een volledig geveerde hoge racer met als optie Electrische ondersteuning. Wij vinden dat iedere rijder eigenlijk een fiets zou moeten hebben als kunst. De Troytec fiets voorziet precies in die behoefte!

Troytec publiceerde een nieuwe site deze week. Het nieuwe model zal in de loop van de volgende week worden toegevoegd. Wij hebben tijdens de beurs wat vragen gesteld en zullen alvast wat details kunnen presenteren in dit artikel.

De fabrikant heeft een indrukwekkend snelle introductie van nieuwe modellen. We presenteerden eerder de link naar de Troytec site en vele andere sites vonden daarna de links. De nieuwe ontwikkeling kreeg veel belangstelling. Maar die ontwikkeling was in februari van dit jaar, en nu staat alweer een nieuwe fiets klaar voor introductie.

Het nieuwe model lijkt het werk van een italiaanse designer die samenwerkt met een duitse techneut. De fietsen lijken het beste te hebben van twee werelden. Iedereen die de site www.troytec.de eens heeft bekeken zou moeten bedenken dat de fiets in het echt nog mooier zijn dan op de afbeeldingen! Alle details van het ontwerp en de aandacht waarmee alle fietsen zijn afgewerkt zorgen ervoor dat de fietsen een feest zijn om naar te kijken. Een leuk detail is de naam van de rijder die standaard op de achtervorm komt te staan.

Goed, tot zover de vormgeving nu de technische details.... De fiets is volledig geveerd en de vering kan met verschillende veerdrukken en onderdelen precies worden afgestemd op de wensen van de rijder.
De veerwegen, we noteerden een vering van 50 mm op de voorvork en 70 mm op de achtervork. De fiets weegt 10,5 kilo. De prijs van de fiets af fabrikant in Duitsland start vanaf 4500 euro.

De zithoogte van de fiets is 50 centimeter. De makers vertelden dat zij dit ideaal vinden voor in de stad omdat de rijder precies op ooghoogte zit van autobestuurders.
De zithoek kan eenvoudig worden aangepast.

Maar de echte verrassing die deze City Speed in petto heeft is de electro ondersteuning. De fiets op de foto's heeft ook electro ondersteuning. Uiteraard worden dan de bovenstaande gegevens wat anders. De fiets wordt 800 euro's duurder en er komt 4,5 kilo aan gewicht bij.

De accu's die nodig zijn voor de electo motor zien eruit alsof het waterflessen zijn

Troytec batterijen in drinkflesjes verstopt bedoeld voor electro ondersteuning

Deze water flessen zijn de batterijen voor de pedalec

De accu is van het Lithium mangaan type en hebben 36 volt en 10 Ah capaciteit.

De electromotor voor de ondersteuning zit in het achterwiel. Er zijn harde wielkappen leverbaar die het zicht op de electro motor helemaal wegnemen. Die is dan niet meer te zien. Die wielkappen wegen 160 gram. De motor produceert 250 watt vermogen.

pedalec motor, electrische ondersteuning troytec ttf 2 city speed prototype

Het achterwiel van bovenaf gezien, de motor is hierop duidelijk te zien

De fiets heeft twee wielmaten, voor heeft de fiets een 24 inch wiel en achter 26 inch. Alle grote onderdelen zoals het frame, achtervork en zittingschaal zijn gemaakt van carbon.

De fiets gaat eind van dit jaar in productie.

Natuurlijk is het eerste model in productie en wij vroegen de fabrikant of er meer informatie of ideëen zijn voor de wedstrijden op Cycle Vision. De Troytec dames vormen in ieder geval al een goede pitcrew denken we. En natuurlijk hebben we gesuggereerd of zij misschien de kiss missen willen zijn bij de prijsuitreiking.

Maar de grote vraag blijft wie de wedstrijdrijders zijn die met de nieuwe fietsen gaan rijden. De fabrikant kon daar nog geen namen van vrijgeven. Maar ze waren in onderhandeling. Op de vraag of misschien de duitse kampioen Thomas Schott erbij hoorde kon geen bevestigend of ontkennend antwoord worden gegeven. We zullen maar gewoon moeten afwachten waarschijnlijk.

troytec dames, pit crew

De dames van de Troytec pit crew


troytec stuur, detail

Het stuur van het eerste model

Redactie

Reacties (0)