Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht: leuke dingen

Gepubliceerd op 16 april 2010 08:34, bijgewerkt op 17 april 2010 10:29 (1228 keer bekeken) 0Reacties

Op vrijdag doen we een greep uit de vele links die we de hele week op de redactie tegenkomen. Deze vrijdag is niet anders en in het uitgebreide bericht staan weer een hele serie willekeurige nieuwtjes.

De fotograaf die de foto van de ligfietser maakte op de site van de Volkskrant is verrast over de vele bezoekers. 500 Lezers op een dag is voor zo'n blog blijkbaar een behoorlijk aantal. In ieder geval hield de discussie over de ligfietser ook de google groep ligfiets behoorlijk bezig, met 55 berichten was de discussie ook daar behoorlijk aan de gang.

Op het Amerikaanse Bentrideronline is een discussie met leuke spreuken die je achterop je ligfiets zou kunnen plakken.

Op de discussie in het Velomobilforum over de Go One Evolution R kwam nog een leuke link naar voren. Een stel enthousiaste duitse racers en recordrijders hebben een site gemaakt en ze presenteren daar hun plannen voor een recordweekeind en ander nieuws.

Op de Facebook-pagina van hpv Zweden kwamen we berichten tegen van een aantal nieuwe sites, die van Milan velomobielen is vernieuwd en ook heeft de Raptobike fanclub in Zweden een pagina gemaakt. Verder berichten ze dat de finse site lowride.info is vernieuwd.

Op de mailinglijst kwam ook een link terug naar de Warrington Cycling Campaing "facility of the month" (ofwel de fietsvoorziening van de maand). Daarin staan normaliter typisch engelse voorzieningen die met de gebruikelijke engelse humor worden gepresenteerd. In dit geval is er iets bijzonders, ze publiceerden namelijk een foto die is gemaakt in Utrecht. (Bron: google groep ligfiets)

foto Leon Poels Maastricht, rare fietsvoorzieningen bron wereldfietser, met toestemming fotograaf vermeld op ligfiets.net

Foto bijzondere fietsvoorziening in Maastricht, beeldrecht Leon Poels

Niet alleen Utrecht kan er wat van. Ook in Maastricht kwam fotograaf Leon Poels deze bijzondere situatie tegen. Hij schreef erover: "De richting van het eenrichtingsverkeer is overigens ook apart: je komt knap onhandig uit aan de andere kant, en in de andere richting staat géén inrijverbod |;-("

Redactie

Reacties (0)