Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Spezialradmesse

Gepubliceerd op 05 april 2010 12:20, bijgewerkt op 05 april 2010 19:00 (889 keer bekeken) 5Reacties

De Spezi show wordt eind deze maand gehouden. Welke nieuwtjes vonden we al online?

De mensen van Azub brengen de driewieler mee die we vorig jaar aankondigden.

Ook nieuw zijn de fietsen van Maafbikes, tweewielers met een gedeeltelijk gesloten aandrijving.

Ook een nieuw merk Szatuna, een merk dat carbon ligfietsen maakt.
Dit bedrijf exposeert dit jaar ook voor het eerst op Spezi.

Het derde nieuwe merk is Troytec, deze snelle raceliggers stonden ook op ligfiets.net met alleen een afbeelding. Er virtueel dus. We zijn benieuwd naar de echte exemplaren!

Nog een heel stel nieuwe driewielers zullen door Ice worden getoond tot nu toe hebben we die nieuwe fietsen alleen online gezien.

Challenge innoveert op onderdelen, de gegevens van hun ontwikkelingen zijn te vinden in dit bericht.

Vorig jaar zou op de Spezi ook de Glyde te zien zijn, de redactie heeft hem toen niet gespot, maar misschien dat hij dit jaar wel aanwezig is.

Uiteraard zal Alligt wel een Alleweder A7 meenemen.

Dit jaar is Velomobiel ook standhouder op Spezi, op die beurs zal voor het eerst hun model Strada te zien zijn. Oplettende lezers hadden de fiets op Cycle Vision vorig jaar ook al kunnen zien, maar het was toen geen standhouder of officiele introductie.

Bentblog heeft een rondje langs alle sites van standhouders gemaakt. In vier berichten komen daar een aantal ligfietsbedrijven aan bod.

deel 1
deel 2
deel 3
deel 4

Redactie

Reacties (5)

MaartenSneep

De fietsen van Maafbikes hebben geen gesloten aandrijving. De voorkant is afgeschermd, maar niet de sloten, de achterkant is gewoon open. Dit verklaard de lagere prijs ten opzichte van de Greenmachine (geen Rohloff, geen vering in de aandrijving). De vering zit in het stoeltje. Het concept is niet gericht op concurentie voor de Greenmachine. Wat het concept wel behelsd, weet ik nog niet.

MaartenSneep, 05 apr 2010 18:11

jack

Bedankt voor deze aanvulling. De term "totaal gesloten aandrijving" heb ik veranderd naar "gedeeltelijk gesloten aandrijving". Als het goed is komt Maafbikes ook naar Cycle Vision dus kunnen ze alle vragen van het nederlandse publiek beantwoorden. Misschien zit er zelfs wel een goed idee voor een lezing in ;)

jack, 05 apr 2010 19:02

MaartenSneep

Ik heb de fietsen gezien op de fiets- en wandelbeurs en zie er niet(s) (genoeg) in (voor een lezing). [doorhalen wat niet van toepassing is].

MaartenSneep, 05 apr 2010 23:36

walter

Eens met Maarten. Er is weinig bijzonders aan deze fietsen. De aandrijving is vooral een goedkope en vrij matige imitatie van de Greenmachine.

walter, 06 apr 2010 11:24

mars

Was het niet de Challenge Wizard Forens die uitgevoerd was met een afgesloten ketting ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw?

mars, 06 apr 2010 15:38