Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Oproep Ligfietsers voor Heel Nederland Fietst

Gepubliceerd op 29 maart 2010 00:00, bijgewerkt op 01 april 2010 10:37 (186 keer bekeken) 1Reacties

Woensdag 31 maart is de opening van de recordpoging Heel Nederland Fietst in het Olympisch stadion in Amsterdam. Met name ligfietsers worden van harte uitgenodigd mee te doen aan het programma. Dat begint met een rondje door het Olympisch stadion.

De aftrap van Heel Nederland Fietst vindt plaats in het Olympisch stadion te Amsterdam en wordt georganiseerd in samenwerking met de Giro D’Italia, DMO Amsterdam, DIVV Amsterdam en stadsdeel Oud-Zuid. Op de atletiekbaan zullen ca. 500 kinderen en volwassenen om 12.00 uur starten met een fietstocht over een nieuwe fietsverbinding naar het Amsterdamse bos.

Voorafgaand aan de wereldrecordpoging fietsen wordt over dit onderwerp een debat georganiseerd in het Olympisch stadion, waaraan o.a de Amsterdamse wethouder Gehrels van sport, Clemence Ross van NISB, Mark van de Kruik van Amsterdam Topstad en vertegenwoordigers van landelijke organisaties als de ANWB, NOC*NSF en BovagRai deelnemen. De titel van het debat is “Fietsen naar Olympisch niveau”

Een aantal deelnemers aan dit debat geven om 12.00 uur samen met een bekende Nederlander het landelijke startschot.

Voorlopig programma

10.00 - 11.45 Debat “Fietsen naar Olympisch Niveau”

11.45 - 12.00 Welkom door Clemence Ross (directeur NISB), wethouder Gehrels van Amsterdam, Mark de Kruik van Amsterdam Topstad en Hugo van

der Steenhoven (directeur fietsersbond)

12.00 - 12.01 Startschot

12.01 - 13.00 Honderden fietsers starten fietstocht naar Amsterdamse bos.

Attracties in het Olympisch Stadion:

Spacebikes door Moonen

BMX-parcours met hindernissen door Jeffrey Sterken
Verkeerstuin door Moonen
Proeffietsexamen
Spinningfietsen met instructeur door UVA.
Virtuele fietsen in tent
50 extra fietsen door MCBike

Redactie

Reacties (1)

marcel82

beekie was om elf uur ter plaatsen... de rode Quest werd als "sigaar"gezien door de man die de tijd vol kletste, maar met een gemiddelde snelheid van rond de 7 km/h.. was het een leuke "rit"

groetjes

marcel82, 01 apr 2010 11:06