Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Kerstbericht 3, technische ontwikkelingen

Gepubliceerd op 27 december 2009 00:00 (188 keer bekeken) 0Reacties

Net als vorig jaar kijken we naar technische ontwikkelingen.

Algemeen

Begin dit jaar is er een feestje geweest, de fiets werd dit jaar 190.
Een aantal ligfietsers zijn druk bezig geweest met gps op de fiets en dan wel liefst op Mac of Linux. Eigenlijk lowtech, maar toch wel leuk, de nieuwe oplossingen die Radical op het WK / Cycle Vision presenteerde voor het meenemen van je mobiel en het gps.
En natuurlijk kan een artikel met de zoektocht naar het verhogen van je snelheid met allerlei kleine aanpassingen niet achterblijven.
Als boek is een heleboel kennis over sneller fietsen in het duits in februari "Die Wissenschaft vom schnellen Radfahren" verschenen.

Onderdelen

Mooie onderdelen zagen we dit jaar bij ligfietsbouwer Alligt die allerlei kunststof onderdelen ging produceren. En natuurlijk deze nieuwe aanbieder carbon beschermranden en stoelen.
Uiteraard in de donkere periode van het jaar zien we artikelen over lampjes.
De fietscomputer met achteruitrijcamera gaat waarschijnlijk echt worden geproduceerd. Die fietscomputer is leuk, maar in in dit bericht vonden we een richtingaanwijzer/achteruitkijkspiegel/lampje, dus eigenlijk drie functies in 1 onderdeel.Bij de banden was dit jaar niet zoveel nieuws, maar het lijkt er wel op dat Schwalbe sneller een snelle band op de markt kan gaan brengen dan Vredestein.

Twitteren

In de loop van dit jaar zagen we een vlucht in het Twitteren.

Anwb

De anwb was dit jaar erg actief, ze begonnen met een meldpunt verkeersborden, een productenkiezer, fietsrouteplanner en een knooppuntencalculator.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)