Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Kerstbericht 1, nieuwe fietsen

Gepubliceerd op 25 december 2009 00:00 (403 keer bekeken) 0Reacties

We kijken weer terug op het afgelopen jaar. Deze keer de nieuwe fietsen, we hebben dit jaar 1 introductie gemist.

De eerste nieuwe fiets hebben we eigenlijk gemist, de driewieler van Fastfwd, de Munzo. De Munzo bestond al als een tweewielige, maar er is ook een versie met twee achterwielen.

Trikes

Het was zowiezo een goed driewieler jaar maar voor volgend jaar staan ook diverse nieuwe modellen klaar. We dachten aan een trend toen in korte tijd twee carbon trikes verschenen. Wij spotten voor volgend jaar geruchten van Raptobike, Azub en een Challenge Race Trike. Ice kondigde ook nieuwe en vernieuwde modellen aan.Dit jaar was er een vouwbare Challenge driewieler, de Alize.

Mitka navolgers

Er zijn dit jaar twee vergelijkbare initiatieven gekomen, de Drymer is in productie gegaan waarschijnlijk. En ook de Gowiththefloow.

Velomobielen

We vonden houten zelfbouwprojecten en vermoedelijk een nieuwe cab bike, de ontwikkeling van de Bries van fietser.be.
We zagen een doorontwikkeling van de Go-One en de Alleweder en de BeWaw. Helemaal nieuw was tijdens het WK/Cycle Vision de Velomobiel.nl Strada. Dit jaar haalde de velomobiel Glyde van Greenspeed vaak het nieuws. Op de Spezi en op het WK / Cycle Vision werd uitgekeken naar de fiets maar hij was daar niet te zien.

Tweewielers

Dit jaar hadden we een nieuw merk, Cruzbike wordt nu ook in Nederland geleverd. Maar daar stopt het niet mee, de Fujin werd uitgebreid met een versie met onderstuur. Azub kwam met een type dat Eco is gaan heten. Een totaal andere fiets is de Zockra, carbon racer. Ook een mooie wedstrijdfiets is de nieuwe Gaucho 28 inch. Ook voor de wedstrijden bedoeld waren een aantal m5 prototypes die tijdens het recordweekeind werden uitgetest.
Een bijzondere nieuwe fiets was de Thys carbon roeifiets type 209.Ook wel leuk om te zien, ook meesterbouwer Mike Burrows begint wel eens aan een fiets die uiteindelijk niet werkt.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)