Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Zelfbouwers en velomobielen

Gepubliceerd op 17 november 2009 00:00 (263 keer bekeken) 0Reacties

Ook bij velomobielen wordt het een en ander zelfgebouwd. We doen een greep uit de ontwikkelingen.

De plannen voor een zelfbouw velomobiel staan in deze weblog. De plannen zelf worden geheim gehouden, een oude tekening is blijkbaar uitgelekt want een vergelijkbaar type velomobiel is onlangs op de markt gekomen... Over bedrijfsspionage gesproken!
We kregen een tip binnen met een cryptische omschrijving: Is dit een nieuwe velomobielbouwer in Polen of is het de nieuwe kunststof Alleweder van Alligt? Wij laten het in het midden.
Op de blog van Eduard staat een verhaal over een nieuw schermpje. De productie van het schermpje is inmiddels gestart.
We vonden een verslag met het rijden met het schermpje door Wim.

De overtreffende trap van zelfbouwer lijkt trouwens op het moment ook Wim te zijn. Hij presenteert op zijn Blog een stuurhouder voor Gps, een paraplu en uiteraard het windschermpje wat hiervoor is beschreven.

Uiteraard wordt er in de winter ook uitgebreid met lampjes geknutseld. Een mooie oplossing voor lampen op de WAW, maar ook voor andere velomobielen staat in de zelfbouwhoek.
In de mailinglijst wordt de lamp E3 genoemd als ultieme oplossing voor mensen die meer licht willen.
Tot slot vonden we ook in de zelfbouwhoek het bevestigen van de schuimkap van de quest met magneten. De oplossing is besproken in het ligfietsforum.Bij Kees zagen we een racekap voor de quest.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)