Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Veiliger roeifietsen

Gepubliceerd op 08 oktober 2009 00:00 (59 keer bekeken) 0Reacties

Gezien de recentelijke valpartijen tijdens het Ek roeifietsen schrijft fabrikant Derk Thys een aantal tips voor extra veiligheid.

Met name deze beschrijving van een ongeluk dat na het eind van het evenement gebeurde klinkt heftig.De fabrikant maakt meteen een aantal tips die de veiligheid moeten verhogen:

1. Zorg dat de versnellingskabel die naar de revolverring loopt nergens achter kan blijven haken.
Bij de standaarduitvoering van de 222 wordt hier altijd aandacht aan besteedt en deze zijn altijd goed op lengte; dus niet te lang.
Als je de versnellingskabel wisselt die naar de revolverring loopt zorg dan dat deze dan goed op maat is en zeker niet te lang.
Deze kabel mag nergens achter kunnen haken op of aan de linkervoorvorkpoot. Monteer links op de voorvork niets, ook geen tellertje, zet die altijd rechts.
Doe de quick release van het voorwiel altijd met de hendel naar beneden; dan moet de de versnellingskabel nog meer te lang zijn voordat hij erachter kan haken.

2. Als je met losse hand wil rijden, om bv richting aan te geven of een bidon te pakken, doe dat altijd als je met gestrekte benen ligt en de fiets laat freewheelen.
Je kan niet tijdens een slag 1 hand van je stuur afhalen; als je met de andere hand doortrekt stuur je scherp en lig je meteen naast de fiets.
Oefen het met een hand rijden op deze manier op een stuk stuk weg of parkeerterrein alvorens je het in druk verkeer doet.
3. Draag altijd een helm op de roets (en/of andere fiets)
4. Draag opvallende kleding of een hesje zodat je goed gezien wordt.
Op de website zie je die kabellengte nog met enkele foto's toegelicht.

Redactie

Reacties (0)