Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Globecyclers.de breken reis af

Gepubliceerd op 04 mei 2009 00:00 (762 keer bekeken) 0Reacties

Wereldreizigers Mandy Helmis en Benjamin Jacob hebben, na 30.000 kilometer fietsen, hun wereldreis afgebroken omdat ze gezinsuitbreiding verwachten.

De reden voor het afbreken van de reis was wel een mooi feit. De fietsers verwachten een kindje. De site werd in duits en engels bijgehouden en bevat vele video's.

Hun persbericht:
"Don't dream your life, live your dream" - onder dit motto zijn Helmis Mandy en Jacob Benjamin van april 2006 tot april 2009 rond de wereld gereisd - op een fiets!

Hun tandem reis door 21 landen, leidde hen van Europa naar Turkije, Iran, Pakistan, India, Tibet, China, Zuidoost-Azië en Australië, nu zijn ze na een reis van 31.000 kilometer teruggekeerd. Zij zijn geweest in het helse verkeer in de bruisende Aziatische mega-steden als Mumbai, Delhi, Calcutta of Bangkok. Maar ook door het regenwoud op Sumatra in Indonesië. Ze zagen prachtige baaien in Thailand en aten daar kokosnoten als dagelijks brood.

De meest veeleisende etappes zijn gefietst in de Tibetaanse hoogvlakte naar afgelegen Holperpisten, waar ze ook de hoogste pas van hun reis met 5401 meter passeerden. Daarbij maakten de omstandigheden het zwaar, met name de dunne lucht en extreme koude, soms tot min 25 graden. In Lhasa, de fabelachtige Tibetaanse stad hebben Mandy en Benny lange tijd een pauze ingelast in hun reis en een diep inzicht in het leven van de Tibetanen gekregen. De tijd in Lhasa bereikte een trieste climax. Na een langlopend aantal conflicten tussen Tibetanen en Chinezen, escaleerde de situatie en vonden meer dan honderd mensen de dood. Ten slotte moesten ze Lhasa verlaten met de trein. De reis ging in Chengdu, in het zuiden van China, verder. Een nieuw avontuur begon voor de twee in Australië.

Oorspronkelijk wilde de twee globetrotters met hun reis het Guinness World Records Book halen met de langste Tandem World Tour. Maar het verhaal liep anders dan gepland. Op een aardbeienkwekerij ontdekten ze dat hun tandem snel behoefte had aan een kinderaanhangwagen, omdat een baby op komst was! Zo kwamen zij van hun reis een beetje vroeger terug dan verwacht. Vanuit Australië reisden ze naar Duitsland, waar ze vanaf 1 mei 2009 wonen en een gezin stichten.

fietsen over de pas

fietsen over de pas

fietsen op hoogte

fietsen op hoogte

fietsen in tibet

fietsen in tibet

internetten

internetten

Redactie

Reacties (0)