Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Wereldkampioentitels voor drie klassen

Gepubliceerd op 02 mei 2009 00:00 (57 keer bekeken) 0Reacties

Na het bespreken in de algemene ledenvergadering van de mogelijkheid om ook wereldkampioentitels te geven in de gedeeltelijk gestroomlijnde en ongestroomlijnde categorieën, heeft de Weco hier nogmaals naar gekeken. De uitkomst van het overleg is, om bij iedere wedstrijd voor de heren wereldkampioenen in drie verschillende klasses, volledig gestroomlijnd, gedeeltelijk gestroomlijnd en ongestroomlijnd, uit te roepen en voor de dames een wereldkampioen in de open klasse.

Er blijft een overall kampioen in de open klasse, zowel bij de heren als bij de dames, waaraan iedereen meedoet. De Weco hoopt dat door een wereldtitel per klasse en per onderdeel weg te geven, zowel de allrounders als ook de specialisten bij dit WK aan hun trekken komen. Helaas kunnen we nog geen apart WK-allround en een WK-afstanden organiseren zoals bij het schaatsen.
De reden om bij de dames alleen in de open klasse titels toe te kennen, is de verwachting dat het deelnemersveld bij de dames niet groot genoeg zal zijn om titels in de verschillende klasses toe te kunnen kennen. De Weco laat zich graag van haar ongelijk hierin overtuigen, door een massale inschrijving van dames voor het WK.
Iedere wereldkampioen ontvangt een geel wereldkampioens ligfietsshirt, een geldprijs en diverse andere prijzen.

Redactie

Reacties (0)