Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdag bericht allerlei bijzondere links

Gepubliceerd op 30 januari 2009 00:00 (128 keer bekeken) 0Reacties

Een verslag van fietsen in Rusland en nog veel meer andere links die we deze week tegenkwamen. Ook leuk, het initiatief van de landelijke ligfietsdag gaat ook dit jaar door. Voor een gereduceerde huurprijs kunnen mensen kennis maken met de ligfiets.

Op bentrideronline stond dit verslag van het rijden in Rusland (5mb).Ligfietskunst zagen we hier, een beeld van een buikligger.Voor een reizende tentoonstelling op het gebied van fietsen zagen we een oproep voor filmpjes van niet meer dan 7 minuten, liefst op het gebied van ligfietsen.
Ook leuk, aandacht in Spanje voor de velomobiel gelukkig vertaalt google het heel behoorlijk zodat wij het ook kunnen lezen.We kregen van een lezer de tip over een zeer hightech oplossing: "In studies en prototypes van auto's zie je ze al wel eens (in laptops zitten ze tegenwoordig standaard): lcd-displays in combinaties met een kleine (video)cam in plaats van luchtstroomverstorende en kwetsbare achteruitkijkspiegels. Voor (lig)fietsen en superaerodynamische velomobielen (waarbij het achterom kijken toch lastig schijnt te zijn) zou zoiets ook aardig kunnen zijn, mits je het kunt combineren met je fietscomputer/hartslagmeter/gps/pda. De techniek is er in principe al, maar het lijkt er op dat het Amerikaans bedrijf Cerevellum serieus bezig is met het marktrijp maken van iets dergelijks en hebben het product 'HindSight' gedoopt.

Cerevellum presnteert alvast twee varianten, een mét en een zonder draadverbinding. De interface van de ingebouwde 'computer' zou geschikt zijn om data van o.a fietscomputers en gps-systemen te verwerken. De HindSight moet komende winter/2009 op de markt komen, meldt Cerevellums website. De prijs is gesteld op 299 dollar, wat natuurlijk een stuk duurder is dan twee spiegeltjes, maar als universeel digitaal fietsdashboard met als feature een achteruitkijk-surveillance, heeft het wellicht marktpotentie. De vraag is hoe goed afleesbaar de display zal zijn in direct zonlicht. Daarvoor lijkt een zonnekap of inbouw noodzakelijk.

Url: http://www.cerevellum.com/"

Redactie

Reacties (0)