Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdag bericht

Gepubliceerd op 03 oktober 2008 00:00 (24 keer bekeken) 0Reacties

Deze week vonden we een aantal leuke links. En het fietsparkeerverbod in Breda is onwettig verklaard. En in hetzelfde nieuwsbericht van fietsersbond ook een vermelding van de verkiezing fietsstad van het jaar.

Het regent bijna nooit is de bijzondere fietstip van de maand op fietsen.123.
Op de ligfietslijst kwamen we een paar leuke dingen tegen het kinderboekenweek geschenk staat bol van de fietsen!!En er is een hele serie opmerkingen in de mailinglijst gezet, uiteraard zou het leuk zijn als de opmerkingen ook in het archief op ligfiets.net komen. Daar staan er trouwens ook al veel.
[h]Persbericht Fietsersbond
Utrecht, 29 september 2008[/h]

Fietsparkeerverbod centrum Breda geschrapt
Rechtbank Breda stelt Fietsersbond in het gelijk.

De rechter heeft een streep gezet door het besluit van de gemeente Breda om het parkeren van fietsen buiten de rekken in grote delen van de binnenstad te verbieden. De rechter oordeelde dat het besluit onzorgvuldig tot stand gekomen is. De gemeente had namelijk niet onderzocht of er voldoende fietsenrekken waren in de binnenstad. De gemeente Breda twijfelde daar in de eigen beleidsnota’s al aan, maar liet achterwege om verder onderzoek te doen.

De Fietsersbond vindt dat een fietsparkeerverbod buiten de fietsenrekken onredelijk is, zolang er veel te weinig rekken zijn. Uit eigen tellingen van de bond was vorig jaar gebleken dat er in de binnenstad van Breda een tekort van 1200 stallingsplaatsen was. Naast uitbreiding van de stallingscapaciteit zouden gemeentes als Breda ook moeten nadenken over een beleid dat het parkeren van fietsen beter reguleert en excessen voorkomt.

Hoe dat goed kan, laat Groningen zien. Deze stad is kandidaat voor de titel ‘Fietsstad 2008’ juist vanwege haar vernieuwende fietsparkeerbeleid. Groningen kent veel gratis bewaakte stallingsplaatsen. Het parkeren op straat buiten de rekken wordt niet verboden, maar op een effectieve manier gereguleerd. Ook plaatst de gemeente Groningen in het weekend extra spitsrekken. Meer informatie over Groningen en Fietsstad 2008 op http://www.fietsstad2008.nl.

Redactie

Reacties (0)