Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Kort verslag AutoUITFeest Utrecht

Gepubliceerd op 17 september 2008 00:00 (96 keer bekeken) 0Reacties

Afgelopen zondag 14 september was in Utrecht de auto-vrije zondag, gecombineerd met de opening van het uitgaansseizoen. Er gaat een berichtje naar deze lijst omdat er ook een aantal ligfietsfabrikanten aanwezig waren, en dan niet de grotere en bekende fabrikanten (“The usual suspects”), maar juist een paar kleinere bouwers.

Altena bikes heeft een nieuwe rug-aan-rug tandem, de “Janus”. Geheel in de eigen stijl met rechthoekige buizen, een hoge zit, wielen ongeveerd, maar tussen de rugleuning zit wel een veer. Uiteraard zijn beide wielen onafhankelijk aangedreven. Ik vond het een fraaie fiets, lekker no-nonsense. Er staan nog geen foto's op de site.
Uiteraard waren de overige modellen (Double Dutch, Finisterra en Estrellita) ook aanwezig. Veel belangstelling vooral voor de Estrellita, een kinderligfiets.

Bram Smit van Fast FWD was er met de voorwielaangedreven Munzo lage racer.

Erik Hartemink was er met een paar Minq fietsen. Met zo’n stoeltje is het vragen om opmerkingen of je al slaapt. Wel erg fraai uitgevoerd.

Beixo met hun cardan aangedreven vouwfietsen was er ook. Eén van hun fietsen is in de Ligfiets& 2008-1 besproken.
Was er nog meer? Ja, veel meer. De Nederlandse Spoorwegen, Fiestersbond, Trikke (driewiel step-achtig voertuig), Cargocycles (vrachtfietsen), Cheer Up (Eenwielers), Sparta, OV-fiets, Bikeeper, en vele anderen waren ook aanwezig.Nog een korte opmerking over de Stichting “Ik wil fietsen”. Zij waren er ook, met een vier wiel ligfiets. Aparte besturing, maar overduidelijk nog een prototype. Het doel van hun aanwezigheid op de
markt was, om de website van de stichting te promoten. De Stichting heeft een informatieve website voor iedereen die graag wil
fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking!

Redactie

Reacties (0)