Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Driewieler nieuws

Gepubliceerd op 31 augustus 2008 00:00 (153 keer bekeken) 0Reacties

De duitse ligfietsbouwer Toxy gaat een driewieler bouwen. Op de Eurobike wordt het eerste model tentoon gesteld. Interessant is dat het voorstuk van de trike kantelbaar is waardoor de fiets smal wordt en waarschijnlijk makkelijk meegenomen kan worden. Op Velovision staat een artikel over de volledig geveerde HP Velotechnik Scorpion FS die op Eurobike te zien zal zijn.

De trike wordt op het velomobilforum vergeleken met de Pirol die in een nieuwsbericht van november 2007 als nieuw merk wordt genoemd.

In het geval van de toxy wordt waarschijnlijk ook het inbouwen van een bionx electrische trapondersteuning mogelijk gemaakt. Prijzen zijn nog niet bekend, maar op de site van Toxy staan al een aantal afbeeldingen in de galerie. Bijzonder bij het in Nederland relatief onbekende merk Toxy is dat ze veel werken met de kleurcombinatie geel-zwart. De dikke framebuizen en opvallende kleuren zorgen voor een herkenbaar product. En de kleurcombinatie is ook heel mooi om te zien, de kleur is niet felgeel wat donkerder.

Redactie

Reacties (0)