Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Moeilijke keuze

Gepubliceerd op 29 augustus 2008 00:00 (47 keer bekeken) 0Reacties

De wedstrijdrijder moeten voor het eerste weekend in September zoals altijd weer een moeilijke keuze maken: ga ik naar het NK tijdrijden op Texel of doe ik mee aan de wedstrijden op de wielerbaan van Keulen en in Langenfeld?

De 29 km tijdrit op Texel telt mee voor de jaarcompetitie en is toegangkelijk voor alle fietsen. De wedstrijden in Keulen, 1000 m tijdrit staande start en criterium van een uur, en in Langenfeld, een ciriterium van 90 minuten, zijn niet toegangkelijk voor volledig gestroomlijnde fietsen.
Beide evenementen nodigen uit om te camperen. Op Texel is dit op camping Kamperen bij de Boerin in Keulen wordt er op het binnenterrein van de wielerbaan overnacht. Vrijdagavond komen de eerste deelnemers en zondag gaat men weer terug.
De rennen@speedbikebgl.de, kosten ook 10 euro en inschrijven voor Langenfeld gaat via www.gemeinsam-csc.de en kost ook 10 euro (voor 2 september overmaken), daarna 20 euro.
In Texel is er een rood-wit-blauw Nederlands kampioensshirt te winnen. In Keulen is er een premie van 150 euro voor de fietser die een nieuw WRRA record rijdt op de 1000 m tijdrit staande start. In Langenfeld is er prijzengeld voor de nummers 1 t/m 5, EUR 100 voor nummer 1 en dan steeds 20 euro minder voor een lagere plaats.
In Langenfeld is er een groots feest rond de wedstrijden. Bij inschrijving ontvangt de deelnemer een cSc badhandoek, shirt of sportsokken en waardemenunten ter waarde van EUR 5 voor het kopen van eten en drinken. Voor de deelnemers is er gratis water en bananen, verder zijn er geroosterde maiskolven en Steak, salades, koffie en gebak, Chinese, Spaanse, Philipijnse, Turkse en Koreaanse lekkernijen. De wedstrijden worden omlijst door Cheer Label Langenfeld, Koreaanse drummers en de 20 man sterke Samba Band "ganza absurdo".

Redactie

Reacties (0)