Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

10e Roeifiets EK

Gepubliceerd op 28 juli 2008 00:00 (62 keer bekeken) 0Reacties

In het uitgebreide bericht worden mensen met een roeifiets door organisator Derk Thys uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement.

Beste roetsers,

Bij deze wil ik jullie attent maken op het alweer tiende EK roeifietsen 13 & 14 september a.s .
Via http://rowingbike.com/site/NL/EK-Roeifietsen/Europees-Kampioenschap/ kun je weer inschrijven!!

Ik kan mij haast niet voorstellen dat dit de tiende keer wordt..
De EK formule is lekker ongewijzigd gebleven; het moet weer een weekend met veel sportieve fun worden en daarbij moet het niet uitmaken of je lekker relaxed rijdt in de tourversie of dat je in de raceklasse je best doet voor een (top)klassering.
Ik hoop op een goed gemêleerd deelnemersveld en het ziet ernaar uit dat dat weer gaat lukken;
Enkele toproeiers worden weer verwacht; Niko Rienks en hopelijk dat Matthijs Vellenga op het EK een verse olympische gouden plak komt laten zien en ons roeiles komt geven; zijn deelname vorig jaar liet tussen de regels door wel zien dat we van hem wat kunnen verwachten als hij de tijd heeft om voor de roets te gaan...Hij heeft nu even wat anders aan zijn hoofd, zie http://holland4inbeijing.nl
Ymte Sijbrandij schijnt ook al weer te trainen op de roeifiets en we hopen dat hij na een jaar afwezigheid ons allemaal weer even wil laten zien hoe je een lange afstandrace ook met een vette sprint kunt beginnen; dat is de specialiteit waar hij om gevreesd is.
Martijn Mateman komt zijn titel verdedigen en zal het zwaar krijgen want met Ymte; Derk Mulder, Arno Seijbel, en o.a. de eerder genoemde toproeiers is er meer dan voldoende tegenstand.

Maar bovenal de enthousiaste roeifietser is uitgenodigd; bij dit EK staat er niks op het spel en gaat het om het deelnemen en niet om het winnen.
Een leuke sport met elkaar delen en daar een beetje slap over OH- en, daarvoor hebben we buiten het EK niet zoveel ruimte gezien de geringe verbreidingsdichtheid van de roets.
Ik kon voor dit tweede lustrum eigenlijk niets bijzonder leuks bedenken; een bandje en veel drank is de revu gepasseerd maar daar zit niemand op te wachten na een dag zwaar roetsen. Ik hoop dat het gewoon weer een prima sportief feest wordt met veel enthousiaste roetsers en goed weer.

Hopelijk tot ziens in september!

G roets

Derk Thijs

Redactie

Reacties (0)