Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Challenge presenteert de Furai op Cycle Vision

Gepubliceerd op 17 juni 2008 00:00 (2760 keer bekeken) 0Reacties

Vers van de pers is het nieuws van een nieuwe fiets van Challenge. De Furai zou de beste forenzenfiets van dit moment moeten zijn. Het model volgt het 24 inch voorbeeld van een aantal andere modellen. De fiets wordt gepresenteerd op Cycle Vision.

De Furai, de ideale ligfiets voor forensen!

Op de dagelijkse route naar het werk zou je meerdere fietsen willen kunnen inzetten, afhankelijk van de weg- en verkeerssituatie. Voor de lange rechte stukken buiten de bebouwde kom graag een snelle fiets met een relatief kleine zithoek. Binnen de bebouwde kom moet de fiets stabiel sturen en wil je liever meer op ooghoogte met de andere verkeersdeelnemers zitten.

De Furai voldoet aan deze schijnbaar tegenstrijdige wensen!

Gekozen is voor 24” wielen zodat je wat hoger zit en toch met je voeten goed aan de grond kunt komen bij stoplichten en kruispunten, ook al ben je niet zo lang. Een zithoogte van 46cm met een trapashoogte van 70cm geeft een pittige snelle fiets. De zithoek van 27 tot 33 graden is niet te extreem voor een goed overzicht in het verkeer en de stuurgeometrie geeft een mooi stabiel stuurgedrag!

Kortom de fiets die je niet meer wilt missen voor je dagelijkse rit naar het werk. En … wie zal je verbieden om hem ook op een vroege zondagmorgen te pakken om tijdens een ontspannen toertocht de zon te zien opkomen in de polder? Of met volle bepakking kilometers te vreten tijdens een meerdaagse vakantie?

Te zien op de Challenge stand op Cycle Vision

Zie ook:


Furai vanachter

Furai vanachter

Redactie

Reacties (0)