Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsexpositie in Eindhoven

Gepubliceerd op 13 juni 2008 00:00 (88 keer bekeken) 0Reacties

Een evenement van 100 dagen, dat is wel lang. De expositie Fiets in Eindhoven wordt gecombineerd met een wedstrijd voor fietskoeriers.

[h]
Fiets centraal in zomers Eindhoven [/h]EINDHOVEN - Een tentoonstelling over de Nederlandse Fiets in het Design Huis, een Zweedse ontwerper annex kunstenaar die van boomstammen een bike trail zaagt en timmert, en het Europees Kampioenschap voor fietskoeriers. Onder de titel ‘Eindhoven Fietst – 100 dagen’ staat deze tentoonstelling komende zomer in het teken van de fiets.

Op de tentoonstelling ‘De Nederlandse Fiets’, die gehouden wordt van 22 juni tot 5 oktober in het Designhuis in Eindhoven wordt de fiets getoond in al zijn verschillende manieren van gebruik en in al zijn verschillende verschijningsvormen. Want telkens opnieuw vinden ontwerpers in een ‘gewoon’ gebruiksvoorwerp zoals de fiets inspiratie voor nieuwe vormen en functies, gemotiveerd door wensen en behoeften van consumenten of door eigen ervaringen en ingevingen. Yksi Expo exposeert een verzameling verrassende objecten en ontwerpen die zijn geïnspireerd door de fiets of vervaardigd van fietsonderdelen, van handtasje en karpet gemaakt van fietsbanden tot kroonluchter opgebouwd uit fietswielen.

Achtbaan voor bikers

De tentoonstelling heeft het karakter van een breed evenement. Zo heeft MU, het centrum voor eigentijdse kunst in de Witte Dame, plannen om de Zweedse kunstenaar/ontwerper Anders Jakobsen alias Lagombra naar Eindhoven te halen. Hij wordt uitgedaagd om op locatie met een kettingzaag en een vracht ruwe boomstammen een ingenieus geconstrueerde en esthetisch spannende achtbaan voor bikers te bouwen.
[h]
EK Fietskoeriers[/h]
Een hoogtepunt van het fiets-evenement wordt het open Europees Kampioenschap fietskoeriers. Behalve een sportief kampioenschap is het ook een urban lifestyle festival. Meer informatie op www.designhuis.com en het EK Fietskoeriers www.ecmc2008.com.

Redactie

Reacties (0)