Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Allerlei Cycle Vision nieuws

Gepubliceerd op 23 mei 2008 00:00 (79 keer bekeken) 0Reacties

Allerlei nieuws over kamperen, het lezingenprogramma, de resultaten van de pr en wat over de wedstrijden.

Kamperen, ontbijt en gezamelijke maaltijd

Kamperen, daarover zijn een aantal vragen binnengekomen.
Voor alle duidelijkheid: ontbijt is in verband met inkopen alleen mogelijk bij voorinschrijving. Dit kan natuurlijk op het formulier voor kamperen.
Verder wordt verzocht de auto te zetten op het grote parkeerterrein, dus niet in de buurt van het Veldrome in verband met beperkt aantal parkeerplaatsen die nodig zijn om de standhouders de ruimte te geven.
Douches en toiletten gaan om de twee uur worden schoongemaakt. Vorig jaar waren de faciliteiten snel vervuild.

Gezamelijke maaltijd

We hebben een pastamaaltijd geregeld, horeca groothandel verkoopt kant en klaar twee varianten, Bolognese, en quattro formaggi voor vegetariërs. Ondanks dat onze vaste kok Bert in het buitenland verblijft heeft hij ons zijn fijne kneepjes doorgegeven en zal er worden gekookt door een aantal vrijwilligers.

Lezingenprogramma

We hadden tot nu toe maar 1 aanmelding binnen voor de lezingen van het Blue Falkor team. Dit team heeft een plek in de beurshal gekregen en gaat daar geinteresseerden in hun project alles vertellen wat ze weten. Door het wegvallen van een van de comiteleden is het niet mogelijk om binnen de resterende tijd een goed programma samen te stellen. Het lezingenprogramma komt dus te vervallen.

Zelfbouwers

Er is nog ruimte voor interessante zelfbouwprojecten in de zelfbouwhoek. Uiteraard is er al een aantal prachtige dingen te zien, maar er kan nog meer bij!

Wedstrijden

We hebben een dame die de prijsuitreikingen gaat doen. Willemijn wil dit jaar de winnaars wel feliciteren en wenst ze op voorhand veel succes. Willemijn wil zich ook even voorstellen: “Bijna drie jaar ben ik een actief recreatieve ligfietsster. In Winterswijk werk ik als hulp bij ACE Ligfietsen. Zelf rijd ik op een Nazca Pioneer die binnenkort de concurrentie krijgt van een andere ligfiets. Het is het nieuwste model van Nazca; de Gaucho. Op mijn Pioneer heb ik al vele kilometers gemaakt en met de Gaucho zullen er nog vele volgen. Vooral in de Achterhoek en omgeving van de Veluwezoom ligfiets ik veel. Ik volg een opleiding in de groen sector, dus vind het heerlijk om door die natuur rond te touren.
Vorig jaar augustus heb ik het Lachende Liggers Weekend georganiseerd. Dat was een geslaagd weekend lachen en ligfietsen, dus dit jaar weer!”
Opvallend is trouwens het aantal inschrijvingen op de klassieker van Cycle Vision, de 6-uur race. Na jarenlange afwezigheid en het organiseren van wat minder veeleisende alternatieven zoals een vier of drie uur durende wedstrijd is nu door de Wedstrijdcommisie ruimte gemaakt voor dit monster van een wedstrijd. Velen zeggen na afloop het nooit meer te doen, maar schreven zich bij het volgende jaar van Cycle Vision gewoon weer in. Ook nu lijkt de race op een succes af te rijden. Bijna de helft van de rijders heeft op dit moment zich ingeschreven voor die wedstrijd!

Er gaat dit jaar waarschijnlijk in de hal van het velodrome gewerkt worden aan de presentatie van de wedstrijdresultaten. Grafieken, stand van de wedstrijden enzovoort zullen allemaal via beamer en computer worden getoond.We hebben met de terreinbeheerders afgesproken dat het gras zal worden gemaaid. Uiteraard heerlijk om met je ellebogen vlak over het gras te gaan, maar in dit geval was het ook moeilijk om de baan goed te zien en dus gevaarlijk.

Publiciteit

Er is een mooi stuk in het blad Fietssport van NTFU verschenen, verder komt er een aankondiging in Op Pad er is er op de site een FAQ voor het gebruik van de ligfiets als vakantiefiets verschenen (leuk detail, ligfietsdealer Hafa is naar Spanje gefietst op een mountainbike, hij heeft de redactie geschreven dit nooit meer te willen doen .)
Deze advertentie zal verschijnen in Fiets en Fietsactief:
Het persbericht is deze week verstuurd, in het nederlands is deze onder andere teruggezien in [url="http://lezerspagina.hoofddorpsecourant.nl/page/Detail/Ligfietsevenement-Cycle-Vision-op.216225.news?mod[BduNewsModule][popup_reageer]=1"]Hoofddorpse courant[/url] en Webregio en natuur.nl.
In het engels op Ecovelo, Bentrideronline, Velovision en liggister.Het persbericht in het duits is ook binnen en gaat vandaag worden verstuurd.

Redactie

Reacties (0)