Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdag bericht, treurige toestanden

Gepubliceerd op 16 mei 2008 00:00 (225 keer bekeken) 0Reacties

Een aantal deprimerende links zijn verzameld de afgelopen week.

Vorige week hadden we nog een interessant artikel over traploze versnellingen, in de mailinglijst werd ingegaan over de verliezen in dit soort cvt aandrijvingen.We zagen deze week dat niet alleen fietsmodellen worden gekopieerd, maar zelfs worden verkocht met het merk van de europese premium A-merken, in dit geval een m5 ligfiets in Amerika die helemaal geen m5 is!
Op ligfiets.net zien we steeds mooiere zelfbouwoplossingen maar deze is toch wel erg, je vraagt je af of het ooit goed kan gaan fietsen.

Is er weer een zelfbouwsysteem
die voor een goedkope oplossing zorgt zie je allerlei berichten dat hergevulde flesjes ongezond zouden zijn. Nu, dan zal deze ook wel niet hygienisch zijn.
En wordt je niet vergiftigd door je eigen waterflesje willen de automobilisten je gewoon niet zien!

Eerst stopt recumbentblog en nu geeft ook bieslog aan dat de inzendingen stoppen.
Wij vonden daar af en toe een leuk stukje over fietsen zoals:
onplatbaar en
Dynamo.
De beste stukken die eerder in ligfiets.net werden gebruikt waren: sportcitaten, Ipod, fietsrit, kamperen, banden , axa, onderzoeksmoe
en fietsvriendelijk
Aan het eind van dit deprimerend bericht toch maar een positieve uitsmijter: " „Het blijkt enorm moeilijk om de Oost-Europeaan uit zijn auto te krijgen,” zegt Ádám Bodor, fietscommissaris bij het Hongaarse ministerie van Economie en Transport vandaag in NRC Handelsblad. Dat er door zijn landgenoten nog wat lacherig wordt gedaan over ‘de fietscommissaris’ deert Bodor niet. „Onder Hongaren is de auto statussymbol nummer één. Het is mijn missie om de Hongaar op de fiets te krijgen.”

Bodor voert campagne met
een provocerende film waarin twee echtparen figureren. Het ene stel komt op de fiets naar huis, hun buren per auto. Vervolgens heeft het ‘fietsstel’ luidruchtige seks, iets waar het ‘autostel’ al lange tijd niet meer aan toekomt. De boodschap: „Fietsen verhoogt de potentie”.
Tip voor het oosteuropese land is misschien een verkeerssituatie zoals hier staat afgebeeld.

Redactie

Reacties (0)