Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Vrijdag bericht, opvallende zaken

Gepubliceerd op 25 april 2008 00:00 (58 keer bekeken) 0Reacties

Deze week zagen we een hele serie links voorbij komen die interessant zijn. Er is goed nieuws, zoals de actie van Optima om de 10.000ste fiets van dit merk weg te geven. Er is ook slecht nieuws zoals de verhoging van de kosten om je ligfiets te verkopen via marktplaats. Verder allerlei leuke zelfbouwdingen.

Opmerkelijk, de 10000 ste optima wordt weggeven zo schrijven ze op hun site.Marktplaats geeft aan http://statisch.marktplaats.nl/help/betaalderubrieken/tarief-9-euro.html" target="_blank">dat er 9 euro betaald moet gaan worden als je je ligfiets of bakfiets daar wilt verkopen. De tariefswijziging gaat in op 23 april en het aanbieden van een ligfiets of bakfiets gaat 9 euro kosten. De marktplaats op ligfiets.net is nog steeds gratis.
Op de mailinglijst werd ingegaan op de vraag hoelang kun je zonder onderhoud doorrijden.
Erg mooi vonden we de

zelfbouw dynamo in kettinglijn van een velomobiel. Het lijkt op de zelfbouwoplossing waarbij een extra naaf wordt gemonteerd.
Ook mooi, de site over fietsonderdelen die gebruikt worden voor allerlei andere zaken. Bron:

Khabarbike.Voor de vakantiegangers een zelfbouwoplossing voor waterdichte tassen.
En dan nog de Cateye EL300 lamp die een tweede leven krijgt door wat zelfbouwacties.Ook interessant deze week was de discussie over kortere cranks op ligfietsen. Opvallend is dat in een mooie discussie op het duitse forum een ligfiets juist met lange cranks (180mm) en heel veel mooie onderdelen werd afgemonteerd.Tot slot een zelfbouwoplossing om je neus te snuiten onderweg.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)