Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Hans Wessels wint Wintercompetitie

Gepubliceerd op 22 april 2008 00:00 (58 keer bekeken) 0Reacties

Vorig weekend heeft Hans Wessels de Wiedercompetitie gewonnen. In het uitgebreide artikel een kort verslag en link naar filmpje en foto's.

Hans Wessels heeft in het velodroom van Amsterdam met een ruime voorsprong op nummer twee de Wintercompetitie gewonnen. Ellen van Vugt is de enige en daarmee ook snelste dame. Tweede plaats is voor Jos Hendriks en Magnus Hübel is derde geworden.
De races in het velodroom waren spannend. Bij de 200 m sprint werd er gereden om WRRA records en de premie van 150 EURO van Wim Schermer, Garrie Hill en Hans Wessels. Zoals eerder vermeld is Ellen van Vugt de enige geweest die een nieuw record neerzette.
Bij de sprint was de strijd tussen de heren onderling groot. Na de eerste poging stond Jan-Marcel op de eerste plaats, Bob 2e, Guus 3e en Hans 4e. Na de 2e poging hadden Bob en Guus onderling stuivertje gewisseld. Hans kreeg de baan steeds beter onder de knie en bij zijn 4e poging wist hij Jan-Marcel van de 1e plaats te verstoten. Dit kon Jan-Marcel niet op zich laten zitten en reed Hans prompt weer naar de 2e plaats.
Eindklassement: 1 Jan-Marcel van Dijken, 2 Hans Wessels, 3 Guus van Schoot, 7 Ellen van Vugt (snelste dame).
Bij het hazen criterium ontstond al snel een kopgroep met de nummers 1 tot 4 van het sprintklassement. Er werd afwisselend op kop gereden en stevig door gereden. Het eerste slachtoffer van het tempo was Guus. Na dat hij kopwerk had verricht nam Hans in een zo'n hoog tempo over dat Guus geen aansluiting meer kon vinden. Tien minuten later moest Jan-Marcel samen met Guus het treintje laten gaan nadat Bob het tempo verhoogde toen hij aan kop kwam. Hans en Bob waren goed aan elkaar gewaagd en geen van de heren wist van wijken.
Jan-Marcel verloor een ronde toen hij de bocht te krap nam en daarbij onderuit ging. Hij weet snel weer op te krabbelen en met een ronde verlies weer bij Guus aan te sluiten. Zo zitten Guus en Jan Marcel weer in dezelfde ronde. Tien minuten voor het einde weet Hans Bob te verassen door hoog vanuit de bocht aan hem voorbij te sprinten. Twee minuten lang racet hij zo'n 20 m achter Hans aan waarna Hans nogmaals een tussensprint er in gooit en Bob de achtervolging opgeeft.
In de laatste minuten is de groep van 4 weer bij elkaar. Hans ligt aan kop, met Bob op 2 rondes en Guus en Jan Marcel beide op 6 rondes achterstand. De eindsprint wordt aangetrokken door Hans. Guus en Jan Marcel sprinten om de 3 plaats waarbij Guus met 7 duizendste van een seconde Jan-Marcel net weet voor te blijven. Jan-Marcel moet teleurgesteld en met een stevige kramp in zijn kuit genoegen nemen met een 4e plaats.
Eindstand criterium: 1 Hans Wessels, 2 Bob Vroegh, 3 Guus van Schoot, 11 Ellen van Vugt (snelste dame).
Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars allerlei lekkers overhandigd door de organisator, Richard Blom. Vooral Hans leek erg in z'n sas met de grote zak vol spekjes die hij kreeg voor z'n eerste plaats bij het criterium.
Foto's:
Frans van Schoot
Toni Cornelissen
Richard Blom
Helmcam: Bob Vroeg en Hans van Vugt
Foto: Frans van Schoot
Winnaars van het Criterium in Sloten: 1: Hans Wessels, Ellen van Vugt, 2 Bob Vroegh, 3 Guus van Schoot

Redactie

Reacties (0)