Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Sirix presenteert elektrisch ondersteunde ligfietsen

Gepubliceerd op 22 april 2008 00:00 (4882 keer bekeken) 0Reacties

Het eerste beursnieuws voor Cycle Vision komt al naar buiten! Elektrisch ondersteund fietsen is ook heel goed voor de gezondheid. Dat moet de fabrikant Sirix als muziek in de oren klinken. Deze fabrikant presenteerde namelijk onlangs een tweetal elektrisch ondersteunde tweewielige ligfietsen.

Het nieuwe model heet Sirix Flash E-bike en is een van de weinige fietsen die af-fabriek met elektrische ondersteuning geleverd kan worden.

De fabrikant is een van de standhouders op Cycle Vision de fiets zal daar waarschijnlijk dus wel te zien zijn. Sirix kan niet alleen de Flash maar ook de Phantom leveren met electromotor.
De motor is in het voorwiel geplaatst. De accu is netjes ingebouwd in een kastje op/in de bagagedrager. Voor het opladen kan de accu desgewenst uit het kastje worden genomen.
De fiets is met electromotor en accupakket slechts circa 6 kg zwaarder.

De meeste modellen met elektrische trapondersteuning zijn driewielige ligfietsen. Met uitzondering van bijvoorbeeld de HP Velotechnik Grasshopper.Er is door Elfiets nog een optie om een elektrisch ondersteunde fiets te laten maken op basis van de Azub. Bij Elfiets is het ook mogelijk om een Zephyr lage racer met elektro-ondersteuning te laten maken.In de zelfbouwhoek vind je ook wel een aantal interessante zelfbouwprojecten. In dit project gaat het om een eigenbouw fiets. Maar zoals wij schreven meestal is er achteraf ingebouwd. Zoals hier beschreven op een Challenge Mistral

Sirix fiets gezien van boven.

Sirix fiets gezien van boven.

Sirix fiets gezien van opzij

Sirix fiets gezien van opzij

Redactie

Reacties (0)