Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Wie zet het baanrecord op FlevOnice?

Gepubliceerd op 21 april 2008 00:00 (90 keer bekeken) 0Reacties

Op zaterdag 3 mei opent FlevOnice de 5 km lange asfaltbaan waarbij iedereen is uitgenodigd. Een van de onderdelen van de open dag is een tijdrit op de baan. Er wordt verwacht dat het baanrecord door een ligfietser gezet gaat worden.

Om 10.30 uur wordt de baan geopend door Rintje Ritsma in het kader van de landelijke fietsmaand. Bezoekers kunnen tot 17.00 uur kennismaken met een variatie aan leuke en gezonde sporten.
Ambassadeur Rintje Ritsma zal de gehele dag aanwezig zijn en onder andere assisteren bij diverse clinics en demonstraties.

Op de 400 m baan is een probeerparcours voor diverse sporten. Vrijwel alle Nederlandse ligfietsfabrikanten zijn aanwezig met hun fietsen. Een uitgelezen kans om de diverse modellen ligfietsen uitgebreid te proberen en met elkaar te vergelijken. Om 14.00 uur zal Rintje Ritsema laten zien dat hij ook kan ligfietsen.

De unieke 5 km lange baan vraagt om het vestigen van baanrecords.
Om 15.00 uur worden de burgemeester van Dronten en de gedeputeerde van de Provincie Flevoland op de ligfiets als eerste weggeschoten voor de tijdritten. Natuurlijk zullen de Flevolandse ligfietsers Ymte Sybrandy en Guus van Schoot deze tijden onmiddellijk willen verbeteren! Maar dat Flevoland niet de enige provincie met snelle ligfietsers is, zal zeker getoond worden. Wie gaat de uitdaging aan?

3 mei wordt een dag vol sportief vermaak: skeeleren, ligfietsen, steppen, skiken, rolskiën en nordic walking/ blading. Naast de activiteiten op de asfaltbaan zorgt FlevOnice voor een muzikale noot, een speciaal kinderprogramma en er zijn diverse stands met sportkleding, sportuitrustingen en sportmedisch advies.

Later in het jaar op 6 juli zal de NVHPV een wedstrijdmiddag organiseren op deze baan. Bereid je alvast goed voor en kom ook naar de open dag op 3 mei.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)