Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfietsbijeenkomsten

Gepubliceerd op 30 maart 2008 00:00 (62 keer bekeken) 0Reacties

Er verscheen een lang verslag van de velomobieltocht naar Giessen. In Belgie worden twee grote evenementen aangekondigd, een meerdaagse toer en een ligfietsbijeenkomst. Tot slot een nieuw initiatief in Biddinghuizen waar een opstapdag wordt georganiseerd.

Velomobieltreffen Verslag

Eerst naar Nederland rijden om vervolgens de lange tocht te maken naar Giessen. Een Duitse Velomobilist vond dat wel wat en heeft er een lang verslag met leuke fotos van gemaakt.

Activiteiten in België

De gentse liggers hebben geschreven: "Beste liggers, fietsers, forumlezers en sympathisanten

Graag had ik jullie getipt over ons jaarlijkse ligfietstreffen.
Dit jaar is het trefpunt op de Ballasthoeve in Overpelt. zowel op zaterdag 3 als zondag 4 mei 2008 zijn er tochten.
Je vindt meer info en je kan inschrijven via www.ligfietstreffen.be

Verder bieden wij u een vijfdaagse (lig)fietsvakantie aan die dit jaar zijn wegen vindt in de provincies Oost-vlaanderen en Antwerpen. We rijden elke dag ca. 50 km op een kindvriendelijk tempo. Een culturele of andere sportieve stop wordt dagelijks voorzien. Meer info en inschrijving vind je op www.flandertour.be

hopelijk mogen we jullie daar verwelkomen.

met vriendelijke groet

Team Gentse Liggers"

Eerste opstapgdag in Biddinghuizen op baan Flevonice

Op de baan Flevonice gaat geracet worden door de vereniging. Maar zij hebben ook op 3 mei een opstapdag voor ligfietsers. Zij werd getipt als midden-nederlandse-opstapdag. De organisatie schreef ons:"Ligfietsen op de ijsbaan!

FlevOnice (de 5 km lange kunstijsbaan in de open lucht; Strandgaperweg 20, 8256 PZ Biddinghuizen) is in de zomermaanden beschikbaar voor diverse activiteiten. Op 3 mei a.s. wordt een open dag gehouden.
De dag begint om 10.00 uur met een unieke opening in het kader van de landelijke fietsmaand. Met je eigen (lig)fiets kun je deelnemen aan een toertocht, waarvan de eerste 5 km over de asfaltbaan van FlevOnice gaat.

De rest van de dag is gevuld met tijdritten, toertochten en diverse demonstraties. Alle belangstellenden kunnen deze dag gratis en vrijblijvend kennismaken met een variatie aan leuke en gezonde sporten. Onder andere skeeleren, ligfietsen, steppen, skiken, rolskiёn en nordic blading zijn van de partij.

Op de ovale 400m baan wordt een ligfiets-probeerparcours uitgezet. De Nederlandse ligfietsfabrikanten zijn aanwezig met vrijwel al hun modellen. Een prachtige gelegenheid de diverse modellen goed met elkaar te vergelijken en uit te proberen!

Naast de activiteiten op de asfaltbaan zorgt FlevOnice voor een muzikale noot en een speciaal kidsprogramma. Er staan diverse stands met sportkleding en sportuitrustingen en het is mogelijk om sportmedisch advies te krijgen."
Ook leuk, de landelijke ligfietsdag krijgt ook aandacht op fietsen.123, waarin de noordelijke ligfiets opstapdag ook wordt genoemd.

Redactie

Reacties (0)