Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

VERLICHTING & ZICHTBAAR ZIJN

Gepubliceerd op 30 november 2001 00:00 (134 keer bekeken) 0Reacties

"De LIGFIETS als LICHTFIETS" Presentaties en demonstraties over het thema "VERLICHTING & ZICHTBAAR ZIJN" worden gehouden in de kantine van de overdekte wedstrijdbaan in Sloten / Amsterdam

Themadag VERLICHTING & ZICHTBAAR ZIJN

"De LIGFIETS als LICHTFIETS"Presentaties en demonstraties worden gehouden in de kantine van de overdekte wedstrijdbaan in Sloten / Amsterdam (Velodrome Amsterdam, Sloterweg 1045, 1066 CD Amsterdam, zie ook www.velodrome.nl)

Aanvang ca. 12.00 uur

Allereerst zal Harry Haenen ingaan op de verlichtingsmogelijkheden in het algemeen. Hij zal toelichten hoe zijn ideaal verlichtingssysteem er uitziet. Hoe laat je dynamo en accu goed samenwerken? I.h.b. zal hij de mogelijkheden van LEDs laten zien, zowel voor signalering als verlichtingsdoeleinden. De LED voor verlichting heeft voor een doorbraak gezorgd en heeft het mogelijk gemaakt veilig te fietsen, ook zonder dynamo, en de accu te sparen.

Als tweede zal Bastiaan Welmers zijn verlichting presenteren. De naafdynamo speelt een centrale rol in zijn verhaal. Maar ook de electronica die hij ontworpen heeft om alles in goede banen te leiden, is niet te versmaden.

Marten Gerritsen zal de beste naafdynamo presenteren die er bestaat. Bovendien is het de enige dynamo die een speciale ligfietsuitvoering kent! Hij heeft de nodige tips voor een goede verlichting en kent de valkuilen voor ligfietsers.

Tenslotte zal Hans van Vugt zijn lichtfietskennis uit de doeken doen gebaseerd op een lange praktijkervaring.

Enkele ligfietswinkels zullen bij het thema passende interessante artikelen laten zien.

Gedurende de dag worden op de baan ligfietswedstrijden verreden zodat er tussen de presentaties door, naast het bekijken van lichtaccessoires, ook voldoende actie te zien is!.

LET OP: bij deze de oproep om je "favoriete verlichting, je eigen ontwerp of je verblindend reflectuerende fiets" te laten zien! Naast de presentaties hopen we namelijk dat er veel uitwisseling van ervaring tot stand komt vooral als het gaat om kleine en grote tips. Alle kennis zit niet bij enkele mensen. In het bijzonder zoeken we nog mensen die kunnen laten zien hoe je je fiets nog opvallender kan maken met oplichtende lak, strips, stickers e.d.! Neem contact op met Harry Haenen als je ideeen hebt (hahaenen@iae.nl, 0402382495 overdag of 0497384961)

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)