Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

europese ligfietsbladen ontwikkelingen

Gepubliceerd op 28 december 2007 00:00 (30 keer bekeken) 0Reacties

Het amerikaanse blad Recumbent Cyclist News stopt. En de eerste resultaten van de samenwerking bij de clubbladen van een heel aantal europese ligfietsverenigingen.

Op hun site geeft recumbentcyclistnews aan dat ze na 101 exemplaren en ruim 16 jaar stopt. Op Recumbentblog is ook een nieuwsbericht en wat reacties te vinden. Nog meer reacties staan op Bentrideronline, daarop ook een verhaal met een beschrijving van de redacteur van Bentrider.
Dit is het tweede blad dat dit jaar zo'n beslissing neemt zullen onze lezers denken. Nog maar een paar weken geleden had het duitse tijdschrift Liegerad een gelijksoortig bericht.
Toch is er ook goed nieuws van de bladen. De samenwerking tussen de europese bladen gaat namelijk lekker door. Er is nu een afspraak dat de engelse BHPC Newsletter, het deense verenigingsblad, het duits/zwitserse Infobull en het nederlandse Ligfiets& onderling kopij uitwisselen. Er is sprake van een herleving van een Zweeds tijdschrift dat in pdf gemaakt gaat worden. Met hen is nog geen afspraak gemaakt. Goede artikelen krijgen zo een europese reikwijdte. De redacties krijgen een scala aan kopij voorgeschoteld waarbij ze relatief makkelijk aan artikelen en fotos kunnen komen.
In Duitsland is men het eerste geweest met het gebruiken van de samenwerking, in het blad Infobull wordt het artikel uit Ligfiets& vertaald over de Go-One en een artikel over Cycle Vision. In Duitsland bereidt men ook een mogelijkheid voor om lid te worden van het blad zonder lid te zijn van de vereniging. Sommige mensen willen blijkbaar een vereniging daar niet steunen.

Redactie

Reacties (0)