Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Bandentest

Gepubliceerd op 21 oktober 2007 00:00 (77 keer bekeken) 0Reacties

Het begint bijna normaal te worden maar het is heel bijzonder. Er worden vele banden getest in de afgelopen weken

We schreven paar weken over de uitroltesten van banden. Het lijkt nu heel gewoon maar het is heel bijzonder. De vereniging is al een paar jaar niet aan het testen geweest en de meeste testen die in het verleden zijn gebeurd hebben als conclusie geleid dat een gladde vloer het meetresultaat beinvloedt. Op de weg leken de banden die op de gladde vloer snel leken niet zo snel en omgekeerd. Uiteindelijk zijn die resultaten wel gepresenteerd op het velomobieltreffen 2004 in Giessen, maar niet algemeen op internet. Cab bike heeft de resultaten wel als document online gezet. De resultaten worden genoemd in het blog van Wim
Dus de weg op zal Wim gedacht hebben. en ondanks tegenslag verklaart zijn passie voor het zwarte rubber en gaat onvermoeibaar door.
De uitkomsten van de eerste serie testen noemen we nog een keer hier en bovendien zoals gezegd is er weer een verhaal beschikbaar over weer andere bandentypes. De eerste discussie was kennelijk erg interessant, er zijn zo'n 80 berichten over geschreven.
Uiteraard hebben we eerder over banden geschreven op ligfiets.net in dit bericht van 2005 bijvoorbeeld over de keuze van banden. Maar er is ook meer basiskennis van banden aanwezig, Wilfred post op de mailinglijst het antwoord van Vredestein over de nieuwe hpv band en waarom daar geen profiel op zit. Zoals waarschijnlijk bekend bij onze lezers zijn ervaringen met banden terug te vinden op ligfiets.net.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)