Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuwsberichten op ligfiets.net

Gepubliceerd op 19 oktober 2007 00:00 (36 keer bekeken) 0Reacties

De opzet van de nieuwsberichten van ligfiets.net is iets anders geworden. Waarom? We leggen het u uit in het uitgebreide bericht.

De afgelopen paar dagen zijn de nieuwsberichten wat veranderd in opzet. Op de voorpagina van ligfiets.net verschijnt een korte mededeling en een titel. De links in de berichten staan in het uitgebreide bericht.
We hebben voor deze nieuwe opzet gekozen om het voor de lezer wat makkelijker te maken. Als je een link volgt en leest kan dat natuurlijk. Vele nieuwsberichten hebben een heleboel informatie in zich. Als je nu met de browser terugklikt kom je meteen terug in het bericht waarin je aan het lezen was. In de oude opzet kwam je terug op de hoofdpagina en niet in het bericht dat je las.
Hierdoor was het lezen van met name oudere berichten een hele puzzel om te kijken waar je gebleven was.
Ook worden de statistieken voor het aantal lezers van berichten beter gevuld.
Nu lijkt het of er ook berichten zijn die maar een tiental lezers hebben
terwijl dat juist allemaal berichten zijn waarvan de volledige tekst op
de hoofdpagina staat. We kunnen nu nog preciezer zien hoeveel keer het bericht wordt gelezen. De stand per vandaag voor het eerste bericht in de nieuwe opzet, de uitzending van de Prone bike in het programma lab is in drie talen te lezen geweest. Totaal 1210 keer en verdeeld onder 100 lezers in het engels 380 in duits en 730 in nederlands.Omdat de berichtjes korter worden zijn er meer berichten in 1 keer zichtbaar voor de bezoeker. Mensen scrollen vaak niet, dus
door de stukjes echt kort te houden, blijven berichten langer in
beeld.Een ander voordeel lijkt behaald te worden bij het vertalen. Vele nieuwsberichten worden vertaald in engels en duits. Het feit dat er alleen in het uitgebreide bericht een lange tekst staat zorgt voor een beter overzicht. Dat de vertaling van berichten makkelijker gemaakt kan worden is mooi meegenomen. Met name het grote aantal duitstalige lezers (in het geval van het Prone Bike bericht de helft van het totaal aantal) maakt het de moeite waard om daar eens aandacht aan te geven.

Redactie

Reacties (0)