Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfiets& nummer 4

Gepubliceerd op 28 augustus 2007 00:00 (143 keer bekeken) 0Reacties

De meesten van ons zijn al halverwege, maar voor Google, het archief en alle ligfietsers die nog lid moeten worden hier toch nog een samenvattende inhoudsopgave van Ligfiets& nummer 4. Eerst even de samenvatting van de samenvatting: 'alles' over Cycle Vision 2007, test van de go-one 3, bouw van een roeifietsdriewieler, prijsvraag, vouwligfiets, stroomlijntweewieler, droom die uitkomt en tot slot een achtergrondartikel over de vochthuishouding tijdens duursporten. En natuurlijk de gebruikelijke rubrieken en columns. Veel eigenlijk, hè? Ligfiets& wordt 6 maal per jaar verstuurd aan de leden van de NVHPV. Word lid.

Henk Zuurbier bijt zoals gewoonlijk het spits af. Als de overheid Nederland als kennisland serieus neemt, dan zou ze toch bijzonder veel interesse moeten tonen in Cycle Vision?

Cycle Vision wordt uitgebreid belicht, je zou het haast een special noemen:

  Cycle Vision 2007 erg leuk, met een aanstekelijk verhaal van René Voorburg die de ware wedstrijdrijder in zichzelf ontdekt. Zijn oudste zoon voorziet het verhaal van de juiste quote: Papa, wanneer gaan we weer naar het museum voor raketfietsen?s
  Redacteuren Rembrandt en Constantijn zetten de primeurs op de beurs op een rijtje, zoals de nieuwe voorwielaangedreven budgetracer van Raptobike, en de pronebike, de (toekomstige) recordfiets waarin je op je buik ligt.
  De Walesman Friend Wood zorgt voor een grote verrassing, door met een houten velomobiel op de proppen te komen. Licht, klein en met een Quest onderstel. Hier gaan we meer van horen!
  Nico van den Toorn evalueert de nieuwe locatie. Spectaculair met races rondom het beursterrein, maar wel wat goedkoop als iedereen zomaar gratis naar binnen mag. Iets wat niets kost, vindt men al gauw niet de moeite waard.
  Richard Blom geeft een kijkje in de keuken van de wedstrijdorganisatie. Helemaal geen vervelend werk, om op de vooravond van de wedstrijden transponders uit te delen aan allemaal gezellige ligfietsers die je al een jaar niet gezien hebt!
  Redacteur en wedstrijdrijder Naan kan de kleinschaligheid en ons-kent-ons sfeer niet zo waarderen. Wil je goede wedstrijdrijders naar het evenement lokken, dan moet de organisatie professioneler, en moet er veel meer aandacht komen voor de bekroning van de winnaars.


Roeifietsdriewieler
Met een partiële dwarslaesie kan je veel en weinig. Er zijn zat fietsen met handaandrijving, maar die oefenen niet mijn benen. Dan is er maar één mogelijkheid, namelijk een roeidriewieler van Derk Thijs. De fiets is een groot succes, zo verhaalt de berijder.

Kort-door-de-bocht
Is dit keer in de vorm van een prijsvraag gesteld. De gelukkige winnaar krijgt zeggenschap in de inhoud van de komende Ligfiets&-en!

Go-one versie 3
Constanijn gaat in deze luxueuze velomobiel op zoek naar een spatje regen, en raakt enthousiast. Ervaren go-one-er Wil van Egdom voegt er een nuttige gebruikerservaring aan toe.

Nur 5 Gramm
Dat is de hoeveelheid CO2 die een fietser per kilometer uitademt. Dat is flink wat, betoogt onze polderfietser.

Lezen
Manuel ontvangt voortaan Infobull, het blad van onze Duitse zustervereniging. Zo mooi als Ligfiets& of VeloVision is het niet, maar de Duitse scene komt duidelijk naar voren. Waar in Nederland de Quest voortdurend opduikt als hét vervoermiddel van de hpv-die-hards, zo is die rol in Duitsln blijkbaar weggelegd voor de Leitra.

De wording van een vouwligfiets
Kees Jaap Hoevers heeft het voor elkaar, als hij met de trein reist hoeft hij bij het voor- en natransport niet langer op een zadeltje te zitten.

Bericht uit het grensgebied
Piet Kunis geeft ons niet alleen een presentatie van de evolutie van zijn twee-wieler met voor- en achterstroomlijn, maar doet er meteen een boeiende analyse van het ligfietswereldje bij.

Een droom die uitkomt
Bram Smit gefeliciteerd! De naam van deze hobbybouwer prijkt binnenkort met het predicaat 'designed by' op een aantal modellen van de Taiwanese fabrikant TWBents.

Glaasje op? Lekker rijden!
Uit de serie 'de menselijke motor' van Kees van Malssen. Hoeveel en wat moet je tijdens het duursporten drinken? Zweet je niet te veel? En wist je dat je ook teveel kunt drinken?

Redactie

Reacties (0)