Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Niet geslaagde recordpogingen

Gepubliceerd op 15 augustus 2007 00:00 (77 keer bekeken) 0Reacties

Veel ligfietsnieuws haalt deze voorpagina niet. Een recordpoging moet wel erg bijzonder zijn om er aandacht aan te geven. Ook kijken we kritisch naar gevestigde records. Toch leest u in het uitgebreide artikel een stuk informatie en achtergronden uit niet geslaagde recordpogingen. In Frankrijk heeft een Zwitserse rijder in een prachtige stroomlijn een aanval op het uurrecord gedaan. Ook meldt zelfbouwer Greg dat een eerdere mededeling dat hij het record op het water voor mensaangedreven boten heeft verbeterd moet terugtrekken.

Eerst de stroomlijn. Het is een prachtige fiets en er zijn een paar mededelingen geweest op het ihpva-france forum en in het wat actievere forum van Velorizontal. Het duitse liegeradforum publiceerde ook de links naar deze forums, maar een mooie fiets maakt nog geen record! Ook de mooie naam Ristretto, zover wij weten een extra sterke italiaanse koffie, mocht niet helpen. In het verloop van de discussie op Velorizontal is ook te lezen dat er met vertrouwen naar de toekomst wordt gekeken, de mogelijkheden om snel te fietsen met de stroomlijn waren aanwezig volgens de schrijver. Maar de fiets werd op hoge snelheden erg onstabiel. Er zijn wel leuke videos. Vooral de bijzondere starter (een skater) en de filmploeg (op een vouwfiets) zijn op Youtube het bekijken waard. Babelfish maakt engels van het franse verhaal hierboven: "Therefore, the attempt failed... Said Celà, Francesco and its Ristretto have potential, it is sure... It in particular rolled 2 turns (6km) between 85 and 91 km/h (GPS) without Francesco not exceeding 171 pulsations/minutes, and it is able to roll 1h to 185 pulsate... The problem it is that Ristretto is too unstable... Followed 2 falls from there to 65 and 85 km/h that I could live on line in the following car... One of it with about indeed filmed by J.-C Gosselin... Very impressive... said Celà blade, not of sore for the pilot, and the machine is left there rather well also... It is necessary for the obviousness to work again on Ristretto... But Francesco remains trustful to make an exploit the next summer... 90 km seems completely possible if stability is there... I have full with photographs and video, and others also have some... Malric, Domenica, Jean-Charles, Jean-Michel... One will try to gather all that and to return it dispo on the Net quelquepart... I also will try a small report... With less than Domenica does not stick itself to it... I find that he writes very well..."

Greg herroept record

Greg is duidelijk teleurgesteld. Een paar maanden geleden werd een record geclaimd voor op het water. Dat bleek achteraf zeer voorbarig. Maar goed, Greg heeft met een pedaalaangedreven boot een fantastische prestatie neergezet. Echter, een kajakker heeft ook zijn prestatie gemelde en hij overtrof de boot met trapkracht. Het verhaal staat hier.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)