Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Technische ontwikkelingen

Gepubliceerd op 11 augustus 2007 00:00 (50 keer bekeken) 0Reacties

We kwamen op Velorution een opvouwbare helm tegen. En op Pezcyclingnews een test van coolstop remblokken. Twee onderwerpen komen verder naar voren in het uitgebreide bericht. Op de mailinglijst wordt over rolweerstand geschreven en ook is de zoektocht naar mooie lampjes weer begonnen op diverse plekken.

Rolweerstand testen

Wim Schermer heeft een aantal interessante testen gedaan met de rolweerstand van banden. Daarna ontstond er een lange lijst met berichten op de mailinglijst. Of een band nieuw is of gebruikt schijnt nogal verschil te maken bij de meting. En er staat een meting van de vereniging op de planning er worden in ieder geval mensen voor gezocht. Interessant was ook dat de HPV band van Vredestein lijkt te worden doorontwikkeld. We hebben daar een tijd niets meer van gehoord.

Licht en lampjes

Op het duitse liegeradforum verscheen een bericht over led reflectoren (die verwijst naar deze site met led optieken) en vonden we
meer discussies en informatie over leds.

Maar ook in de zelfbouwhoek zien we vele electronica projecten gestart worden.
3 Watt knipperlicht
http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=449" target="_blank">Remlicht
Veel electronica
Iets over licht en lampjes is ook te lezen op recumbentblog. Heel veel achtergrondinformatie is ook te vinden op deze site (bron: discussie op liegeradforum)

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)