Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Roeifietsnieuws, europese kampioenschappen en meer

Gepubliceerd op 27 juli 2007 00:00 (51 keer bekeken) 0Reacties

De redactie ontving een lange lijst met nieuws over roeifietsen. Uiteraard is "het" evenement voor roeifietsen de jaarlijkse wedstrijden op Neeltje Jans op 15 en 16 september. In het uitgebreide bericht meer. In een bericht op Velovision staat nieuws, Optima werkt nu samen met Greenspeed voor de distributie van ligfietsen in Amerika.

Weer even een korte update op roeifietsgebied.

Het Europees Kampioenschap Roeifietsen op 15 & 16 september op en om Neeltje Jans belooft weer een groot roetsfeest te worden. Alle informatie over het EK vind je op www.rowingbike.com . Je kan inschrijven en accommodatie reserveren via de website. Schrijf svp tijdig in!!

Het luchtruim kiezen met roeibeweging

Op de site staan de eerste schetsen van een roeivliegtuig. Uitgegaan wordt van een lichtgewicht vliegtuig met een op en neer gaande vleugel oftewel plunging wing. Terwijl de vleugel als geheel op en neer beweegt, uiteraard middels een roeibeweging, kantelt de vleugel bij het wisselen van slag naar terughaalslag waardoor naast lift ook een voorwaartse kracht wordt gerealiseerd. Door middel van snekoverbrenging met dyneema kabels kan de roeibeweging heel direct en efficiënt worden overgebracht naar de vleugel. Bovendien wordt de luchtweerstand, overbrengingsweerstand en het extra gewicht van een propellor vermeden. Bijkomend voordeel van een plunger is dat de konstruktie vrij gemakkelijk is: de vleugel is star en heeft over de hele vleugel overal dezelfde luchtsnelheid en invalshoek.
Het ontwerp van het roeivliegtuig is iets waar binnen Thijs ID wel over nagedacht wordt, maar waar voorlopig nog niet aan gebouwd gaat worden. De Canadese Ornithopter groep daarentegen wil een echt mensaangedreven roeivliegtuig gaan bouwen. Rowingbike.com wordt officieel partner in het project en levert materiaal en know how op gebied van de aandrijving.
De Canadezen houden het bij de ornithopter. Met zijn vogelachtige klapwiekende vleugels een principieel ander ontwerp dan de plunger, maar met alle Canadese ervaring zou dit ook wel eens kunnen gaan lukken. Te zijner tijd meer info over de roeiornithopter op de website.

Video over het schakelen met Revolver

Verder vind je op rowingbike.com een nieuw filmpje over het schakelen met het revolversysteem. Als je nog geen ervaring hebt met het Revolver schakelsysteem illustreert het filmpje heel goed hoe fijn deze manier van schakelen werkt.
Onder de knop instructievideo zie je diverse video's die laten zien hoe je kabels oplegt, banden verwisselt, etcetera.

Tailbags

Voor de Roets zijn er nu ook Tailbags verkrijgbaar. Compacte, lichtgewicht bagagecompartimenten die gemakkelijk zijn te monteren. Met een inhoud van 25 liter kun je aardig wat meenemen. Verkrijgbaar in glas en carbon voor respectievelijk 185 en 285 euro.

Redactie

Reacties (0)