Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Links- en rechtsom, soms andersom in Breda

Gepubliceerd op 22 juni 2007 00:00 (77 keer bekeken) 0Reacties

Er is weer hard gereden in Breda. Soms een beetje te hard waardoor de verkeerde onderdelen in aanraking kwamen met het asfalt en er enig straateczeem ontstond. Guus van Schoot had de langste adem en de juiste controle over de fiets en werd de dagwinnaar. Jimmy Byloos zette de snelste rondetijd neer. Bas de Meijer maakte mooie foto's. De Wedstrijdcommissie zorgde ervoor dat niemand met lege handen (of maag) naar huis ging. Dit weekend wordt er geraced in Eindhoven.

Het circuit in Breda is bij veel ligfietsers inmiddels een berucht circuit. De rechte stukken nodigen uit om hard te gaan rijden maar goede bochten techniek is van het grootste belang anders ga je onderuit. Ook dit jaar is dat weer gebeurd maar de totale schade viel gelukkig mee.
Bij de snelste ronde liet Jimmy Byloos zijn dat hij de bochtentechniek perfect beheerst en won dit onderdeel met overmacht. Zijn tijd, 47.44 s is de op twee na snelste tijd ooit (2 Hayco Moraal 46.98 s, 1 Edgar Leijten 46.88 s). 2e was Peter Haan, 3e plaats Guus van Schoot.
Ook bij het criterium rechtsom was Jimmy Byloos de snelste en kwam met ruim 40 s voorsprong over de streep voor Guus van Schoot en Eric Baeten.
Bij het criterium linksom had Jimmy zijn kruit echter verschoten en was het Guus van Schoot die de overwinning pakte, voor Eric Baeten en David Verbroeken. Jimmy was 5e.
Dankzij zijn topplaatsen in alle drie de races ging Guus van Schoot aan de haal met de dagoverwinning, Jimmy Byloos 2e en Eric Baeten 3e. Snelste dame was Anna Westerhof. De wedstrijdcommissie had er voor gezorgd dat er lekkere prijzen waren voor alle deelnemers en er dus niemand met lege maag naar huis hoefde. Voor de winnaars waren de lekkerste maar ook ongezondste prijzen: chocolade en chips!

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)