Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsvakanties en nieuwe fietsvakantiekaarten

Gepubliceerd op 02 juni 2007 00:00 (318 keer bekeken) 0Reacties

Het is weer vakantietijd. In het uitgebreide bericht wat links die we voor u verzamelden. In het uitgebreide bericht allerlei informatie met fietsvakantie-ideeën en links om wat inspiratie op te doen.

Ook een leuke site is opdefiets.be, met reisverslagen naar Sint Petersburg, Santiago, Rome en Constanta.
Een uitgebreid verslag en fotos van een reis van Peking naar Parijs (een ligfietser met een rechtopfiets, verbroedering alom).
Heel veel reisverslagen staan op http://www.crazyguyonabike.com/.
In Nederland hebben we ook een leuke site met het nieuws op fietsvakantiegebied Fietsvakanties.weblog is begonnen met een leuke serie van "geheime" fietsvakanties. Tot nu toe verschenen in de serie zijn:

Persbericht landelijk fietsplatform

Nieuwe reeks uitgaven Landelijke Fietsroutes, geschikt voor korte of langere fietsvakantie langs bewegwijzerd netwerk.

Onder de noemer 'LF-vakantietochten' zijn zojuist drie nieuwe uitgaven verschenen met combinaties van Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Deze publicaties vervangen bestaande gidsen of volgen uitverkochte gidsen op. Ook een compleet nieuw product 'Weekendtochten via LF-routes' rolde van de persen. Deze laatste bedient de brede groep recreatieve fietsers die er graag met de fiets een paar dagen op uit wil.

Losse kaarten

  De nieuwe LF-vakantietochten bestaan uit een map met losse A2-formaat bladen met topografisch kaartmateriaal (schaal 1:100.000), enkele stadsplattegronden, tips voor bezienswaardigheden en praktische informatie over de route. De kaarten zijn van watervast, onscheurbaar materiaal. Een dun boekje met algemene informatie ter voorbereiding op de fietstocht is in de map ingestoken. Hierin staat ook het overzicht met overnachtingsadressen. De drie uitgaven zijn:
  Nederlandse Kustroute - Fietsen langs duin, strand en wad
  In deze uitgave zijn de LF1 Noordzeeroute en de LF10 Waddenzeeroute opgenomen. De route volgt de hele kust tussen Sluis en Nieuweschans. (ISBN 978-90-72930-32-3)

  Midden-Nederlandronde - Fietsen door bossen, buitenplaatsen en boerenland
  In deze uitgave zijn de LF4 Midden-Nederlandroute, de LF15 Boerenlandroute en een gedeelte van de LF1 Noordzeeroute opgenomen. De ronde biedt de fietser een dwarsdoorsnede van het Nederlandse landschap. (ISBN 978-90-72930-33-0)

  Noord-Zuidroute - Fietsen tussen de Friese waddenkust en het Limburgse heuvelland
  In deze uitgave zijn de LF3 Rietlandroute, de LF3 Hanzeroute, de LF3 Maasroute en de LF6 (Maastricht–Vaals) opgenomen. Een route tussen het uiterste noorden en uiterste zuiden van
  ons land.
  (ISBN 978-90-72930-34-7)


Weekendtochten via LF-routes
De gloednieuwe uitgave 'Weekendtochten via LF-routes' bevat acht compleet uitgewerkte tochten met een lengte tussen de 120 en 170 km; goed voor een paar dagen lekker fietsen. Voor elke tocht is een los kaartblad op A2-formaat, ook weer van watervast, onscheurbaar materiaal. Hierop staat de route ingetekend. Een selectie overnachtingsadressen en tips voor bezienswaardigheden onderweg maken het aanbod compleet.

De acht weekendtochten liggen verspreid over Nederland:
• Maas- en Vestingtocht – Fietsen langs de Maas van Den Bosch naar Nijmegen (120 km)
• Rondje Groene Hart – Fietsen tussen Gouda, Vianen, Gorinchem en de Biesbosch (170 km)
• Rondje Kop van Holland - Fietsen in de sporen van Michiel de Ruyter (170 km)
• Rondje Peel en Maas – Fietsen door Midden-Limburg en het oosten van Brabant (130 km)
• Rondje Polder, Weerribben en Wieden – Fietsen tussen Kampen, Urk, Lemmer en Blokzijl (138 km)
• Rondje Salland en Vechtdal – Fietsen tussen IJssel en Sallandse Heuvelrug (131 km)
• Rondje Twente – Fietsen door Twente en over de Sallandse Heuvelrug (165 km)
• Rondje Veluwe – Fietsen over de Veluwezoom en door het IJsseldal (132 km)

De map met acht LF-weekendtochten (ISBN 978-90-72930-35-4) kost € 15,-. De LF-vakantie-tochten kosten € 17,50 per stuk. Alle titels zijn verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB/VVV of te bestellen via www.landelijkefietsroutes.nl.

Bewegwijzerd netwerk
Zowel de LF-vakantietochten als de Weekendtochten zijn gebaseerd op het netwerk Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Dit is een wijdvertakt bewegwijzerd fietsroutenetwerk van zo'n 4.500 km door heel Nederland. De routes voeren zo veel mogelijk via rustige, veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. Jaarlijks worden zo'n 400.000 meerdaagse tochten over LF-routes ondernomen.

Het Landelijk Fietsplatform, coördinatiepunt voor het toeristisch-recreatieve fietsen in Nederland, staat garant voor de kwaliteit van deze routes. Ze zijn met behulp van vele tientallen vrijwilligers zorgvuldig uitgestippeld en worden twee keer per jaar geïnspecteerd.

Joeri is op 9 oktober op zijn roeifiets in de VS van achteren aangereden door een bus en omgekomen. Hij is 38 jaar geworden. Voor degenen die Joeri niet kennen, zie :<br />
http://rowingbike.com
</p>
<p>
Joeri apprecieerde de muziek van Ronald Snijders,(de geridde

Joeri is op 9 oktober op zijn roeifiets in de VS van achteren aangereden door een bus en omgekomen. Hij is 38 jaar geworden. Voor degenen die Joeri niet kennen, zie : http://rowingbike.com Joeri apprecieerde de muziek van Ronald Snijders,(de geridde

Joeri ten voeten uit

Joeri ten voeten uit

Redactie

Reacties (0)